news-hero
Utánpótlás

Jelesre vizsgáztak a lányok!

Az OGYB U15 leánycsapatainak az első fordulója került megrendezésre 2021.10.02-án a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola tornatermében.

A fordulóra a DSE csapatán kívül az UTE, Szeged valamint a Kispest csapatai érkeztek. A dunaújvárosi lányoknak nagyon nehéz dolguk volt, az ellenfelek jóval erősebb játékerőt képviseltek.

A játékoskeretben, többségében olyan leányok szerepeltek, akik pár hónapja kezdték a röplabdát. Ennek megfelelően a cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon mindhárom mérkőzésen.

Eredmények:

DSE – UTE 0:3

DSE – Szeged 3:2

DSE – Kispest 0:3

 Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát: A 2021-2022-es szezont már a II. osztályban kezdhettük, ami nagy örömünkre szolgált. Így végre nálunk sokkal komolyabb játékerőt képviselő csapatokkal szemben kell helytállnunk. A játékoskeret szinte, a 3 „rutinos” játékost leszámítva, olyan leányokból tevődött össze, akik 3-4 hónapja kezdtek el ismerkedni ezzel a sportággal. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen  jóval erősebb csapatokkal kellett felvennünk a harcot úgy, hogy még a tűzkeresztségen sem estünk át. Ettől függetlenül jelesre vizsgáztak a lányok! Nem csak, hogy tisztességgel, becsülettel helytálltunk, hanem még a Szeged ellen győzelmet is arattunk. Az egész csapat teljesítményével elégedett vagyok, soha rosszabb kezdést.

Külön kiemelném Tóth Hajnalka, Takács Nikolett, illetve Szalai Lili játékosok példaértékű hozzáállását a mérkőzésekhez, illetve társaikhoz. Bravó csajok, szép volt!

Csapattagok: Takács Nikolett, Tóth Hajnalka, Máhl Dorina, Tuba Réka, Szalai Lili, Somogyi Vivien, Kriski Lili, Bali Lilla, Deák Nóra, Bátai-Tóth Alexandra, Schneider Tamara, Tauz Janka

Vissza