news-hero
Felnőtt

Jó meccset játszottunk, de a papírforma nem borult

A DKSE csapata bátran, helyenként kiválóan játszott, de a nemzetközi rutinnal rendelkező MÁV Előre így is magabiztosan nyert.

A téli ünnepek végeztével az újév fejér megyei csatával indult. A DKSE csapata az élmezőnyben, pontosabban a tabella harmadik helyén álló Székesfehérvárt, a MÁV Előre Foxconn gárdáját fogadta. A találkozó egyértelmű esélyese Dávid Zoltán alakulata volt, akik a három hónappal ezelőtti szezonkezdő összecsapáson hazai körülmények között 3-0-ra legyőztek bennünket. Abban bízhattunk, hogy ennek ellenére kiélezett csatára kényszerítjük a Tomanóczy Bálintot is soraiban tudó vendégeket, akik 24 órán belül már a második meccsüket játszották.

Két játékosunk, Béres Mátyás és Cserép tamás hiányában, akik a korosztályos válogatottal végzik feladatukat lépett pályára a DKSE. A megfiatalított kezdővel felálló vendégeknek jött ki jobban a lépés a meccs elején (1-5), innen azonban sikerült felállnunk (6-7). A folytatásban sajnos egy-egy hibát vétetettünk, amit azonnal kihasználtak a vendégek (8-13), mi azonban hatalmas motivációval próbáltunk meg ismét felzárkózni (10-13). Ezt azonban sikeresen akadályozta meg a fehérvári alakulat (13-18). A végjátékra is megmaradt az ötpontos hátrányunk (17-22), amely a legvégéig meg is maradt (20-25).

Fordulás után koncentráltan kezdtünk (3-3), de a vezetést ekkor sajnos nem tudtuk átvenni (5-6). Két labdával később azonban igen, hiszen 7-6-nál itt volt az előny. Boa Szabolcs nyitásaival azonban nem tudtunk mit kezdeni, melynek köszönhetően a vendégek léptek el hárommal (9-12). Ez folyamatosan közte is maradt (14-17), majd a végjátékhoz közeledve Boa a vendégek előnyét tovább növelte (14-19). Ez az öt pont végül állandósult, mely a vendégek szettgyőzelmét eredményezte (20-25).

A harmadik felvonást jól indítottuk, hiszen 4-2-re is vezettünk, előnyünk azonban ezért nem nőtt, mert közben egy-egy hibát, főként nyitást vétettünk (9-7). Ez mintha kedvünket szegte volna, mert fordított az ellenfél (9-10). Ettől kezdve felváltva estek a pontok (14-15), de ennél az állásnál kissé beragadtunk (14-18). A végjátékot megpróbáltuk izgalmassá tenni (17-19), ami annyira jól sikerült, hogy az hosszabbításban dőlt csak el, és a legvégén ezúttal mi örülhettünk (27-25).

A negyedik szett elején három pontos hátrányba kerültünk (0-3). ami sokáig megmaradt (3-6). Ledolgozni belőle nem tudtunk, ráadásul a vendégeknél csereként beállt Szabó Vilmos annyira meggyorsította a vendégek játékát, hogy hátrányunk ötre nőtt (5-10). Innen szépen, pontról pontra léptünk feljebb (8-10), és minden labdáért férfiasan küzdöttünk annak ellenére is, hogy a vezetést a vendégek nem adták ki a kezükből (14-17). A szett hajrájára hátrányunk ötre nőtt (15-20), amely a végéig megmaradt (19-25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Nagyon örülök annak, hogy egy pillanatra sem adtuk fel. A fehérvár nem a legerősebb csapatával állt fel ellenünk, akik ellen jól küzdöttünk, hajtottunk. Célunk volt, hogy minden szettben elérjük a húsz pontot, ami csupán a negyedik szettben nem sikerült, melyet sajnálok. A mérkőzés elejétől a végéig megvolt a tartásunk, és ezt kell tovább vinnünk.

DKSE – MÁV Előre Foxconn 1-3 (20-25, 20-25, 27-25, 19-25)

Vezették: Szarka János István és Mezei Zoltán István

DKSE: Németh Zoltán, Vadász Krisztián, Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Makó József Gábor, Peredi Zoltán, Papp Tamás Kristóf, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MÁV Előre Foxconn: Eke Péter, Boa Szabolcs, Fazekas Balázs Ferenc, Szávai Károly, Sebestyén Márton, Dileo Tomás, Takács Milán (libero). Cserék: Szabó Vilmos, Ambrus Bence, Koci Redjo, Tomanóczy Bálint, Pesti Marcell, Janke Christian, Szentesi Bálint (libero). Vezetőedző: Dávid Zoltán

Vissza