news-hero
Felnőtt

Jól kezdett a „B” csapat is

A DSE Röplabda Akadémia U19 „B” kerete két gőzelemmel mutatkozott be az Országos Ifjúsági bajnokságban. 

Két mérkőzést játszva mutatkozott be a DSE Röplabda Akadémia „B” csapata az U19-es Ifjúsági Bajnokságban. Mivel ők szinte mindannyian serdülőkorúak, így az egy korosztállyal nagyobbak között elért minden sikernek örülniük kell. A céljuk egyértelműen az, hogy a tisztes helytállás mellett minél több szoros mérkőzést játsszanak, hogy ezek által még többet fejlődjenek a saját korosztályuk mérkőzéseire. Az öt csapatos csoport alapszakaszának első napján a Felsővárosi Fésüs RAF illetve a TFSE Neumann csapatival mérkőztek meg Bartal Gergely tanítványai.

 

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia 2. – Felsővárosi Fésüs RAF: 3-1 (-14, 14, 22, 19)

TFSE Neumann – DSE Röplabda Akadémia 2.: 0-3 (5, 6, 14)

 

A DSE Röplabda Akadémia U19 „B” kerete: Ambrus Bence, Kecskeméti Bálint Olivér, Balázs Bálint, Sümegi Kristóf András, Majoros Balázs, Dulcz Bende Levente, Tamási Dávid Marcell, Lombos Gábor, Juhász Barnabás, Quintz Tamás.

Vezetőedző: Bartal Gergely

Másodedző: Kovács Zsolt

Statisztikus: Kövessy Balázs

 

A csoportban még a MAFC és ZTE RK lesznek az ellenfeleink.

Bartal Gergely: A Szombati sikeres nap után, melyet az ,,A’’ keret sikerrel vett, szerettünk volna mi is hasonlóképp indítani a szezont. A székesfehérvári elleni első meccs elején elég döcögősen kezdtünk, emellett rengeteg ki nem kényszerített hibával indítottunk, mely miatt hátrányba kerültünk (14-25). A második szettben feljavult a játékunk, a csapat jobban koncentrált, a mérkőzés miatti izgalmat le tudta gyűrni, a srácok betartották az edzői utasításokat, és nagyon jól játszva ki tudtunk egyenlíteni (25-14). A harmadik szett eleje ismét a fehérvári csapaté volt, de még az elején utolértük őket, ahol a jó megoldásainkkal, illetve határozott blokkjainkkal sikerült biztonságos pont távolságra ellépnünk ellenfelünktől, amely előnyt, melyből a végére egy keveset leadtunk, de sikerült megőriznünk (25-22). A negyedik szettben elején volt egy kis megingásunk, de a csapat az időkérés után nagyon jól reagált, javított, és újra magához vette a kezdeményezést, amelyet a szett végéig megtartott és így 3-1 arányban megnyerte első mérkőzését (25-19)

A második összecsapást a technikai és fizikai fölényük révén magabiztosan nyertük a TFSE Neumann csapata ellen, ahol a cserejátékosaink lehetőséget kapva nagyon szépen játszottak. Az első szettet 25-5-re, a másodikat 25-6-ra, a harmadikat, melyben sajnos csökkent a koncentráció, 25-14-re nyertük meg.

Nagyon örülünk a sikeres hazai bemutatkozásnak, debütálásoknak, illetve a DSE Röplabda Akadémia tökéletes hétvégéjének. A srácokon érezhető volt, hogy nagyon szeretnének bizonyítani. Külön öröm, hogy mindenki kapott lehetőséget a bizonyításra. Sok volt még a hiba, de még a szezon elején járunk, ezeket kielemezzük és a későbbiekben az edzés programunkban több hangsúlyt fogunk rá fektetni, hogy minél hamarabb kijavítsuk. Igyekszünk a következő fordulóban is jó játékot produkálni.

Vissza