news-hero
Felnőtt

Kár volt az elejéért

Az elején beragadt a DKSE, két szettes hátrányba került, melyet ugyan sikerült ledolgozni, de így is vereség lett a vége.

Kiélezett mérkőzést vártunk a DKSE-Kecskeméti RC Extraliga röplabda mérkőzéstől, melyben nem is csalódtunk. A mieink jó formában várták a találkozót, hisz a legutóbbi fordulóban a Pénzügyőr elleni meccsen nagyszerűen álltak helyt. A Kecskemétről is elmondható volt ugyanez, hiszen ők legutóbb, ugyancsak a Pénzügyőr ellen pontot is tudtak szerezni. Így, mint az be is bizonyosodott, a pillanatnyi forma és az döntött, hogy melyik csapat tud a kiélezett pillanatokban extrát hozzátenni.

Az elején megnyitottak bennünket alaposan a vendégek (1:5), ráadásul a sáncuk is jól működött, így gyorsan nagy lett a hátrány (1:7). Jött az időkérés, ám ezt követően sem jött össze semmi (3:11). A további szakaszban sem működött rendben semmi, ami azt vetítette előre, hogy ebből már nem lesz visszaút (6:16). A cél ekkor az kellett legyen, hogy a legvége szorosabb legyen, és ennek érdekében mindent meg is tett csapatunk, hiszen négy pontra zárkózott fel (14:18). Időt is kért Dávid Zoltán, mellyel felrázta csapatát, akik végül magabiztosan zárták le az első szettet (16:25).

Fordulás után jobbik arcát mutatta csapatunk, és megpróbált nagyobb koncentrációval a Kecskeméthez minél közelebb kerülni (5:6). Ekkor azonban megint leblokkoltunk, és megragadtunk hat pontnál, miközben a vendégek zsinórban négyet szereztek (6:11). Az olló ekkor egyre jobban kinyílt (7:14), és a különbség sajnos nem csökkent a folytatásban sem (10:17). A játék minden elemében jobbak voltak a vendégek, míg mi nem találtunk magunkra. Jött a második hazai időkérés, ám ez sem zavarta meg a Kecskemétet, akik sorra szerezték pontjaikat (13:20). A végjáték nem tartogatott izgalmakat, mivel a KRC kézben tartotta a derbit (16:25).

A harmadik szett sem indult jól, hiszen hamar hátrányba kerültünk (2:5), de mindent megpróbáltak a fiúk, hogy feljebb zárkózzanak (4:6). Ezt azonban csírájában verte vissza a KRC, így nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a különbség (4:9). Ráadásul, amikor egy kicsit felpörögtünk volna, azonnal reagált a vendég gárda, így legjobb esetben is felváltva estek a pontok (8:13). Egy kisebb feltámadást ezt követően láthattunk a mieinktől, hiszen Mészáros ász nyitása után csupán kettő pont volt a hátrányunk (13:15). Sőt, az egyenlítés is sikerült 15-nél, de elég volt egy hiba ahhoz, hogy a Kecskemét ismét ritmust váltson (15:19). Egy újabb fellángolást hozott ez az időszak, melyben egyenlítettünk (21:21). A vége izgalmassá vált, hiszen a vezetést is átvettük 23-nál, majd a szettet Mészáros blokkja zárta le a javunkra (25:22).

A negyedik játék végre igazán jó ritmusban, és nagy motivációval indult, melyben a vezetés nálunk volt (8:4). Jöttek az extra teljesítmények a fiúktól mind mezőnyben, mind támadásban. Nem volt elveszett labda, ami magával hozta a pontos befejezéseket is (11:6). A folytatásban is mi irányítottunk, megőrizve vezetésünket (15:10), a játékunk ritmusát. Teljesen megváltozott csapatunk játékosainak tekintete, mindenkinek látni lehetett a tüzet a szemében. A huszadik pontnál hat pont volt az előnyünk, melyet már nem adtunk ki a kezünkből (25:17).

 

Bravúrt sikerült végrehajtanunk ezzel, hiszen 0:2-ről sikerült kiharcolnunk a döntő szettet. Ott sajnos beragadtunk, míg a vendégek nagyszerűen sáncoltak (0:3). Ez a különbség közte is maradt (2:5), majd hétnél utolértük ellenfelünket (7:7). Térfélcsere után visszavette a vezetést a KRC (7:10), melyet nagy erőkkel megpróbáltunk ledolgozni, sajnos nem sikerült, így végén a Kecskemét örülhetett (12:15).

 

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Nagyon enerváltan kezdtünk, mintha túlságosan tiszteltük volna az ellenfelet. A televíziós meccs miatti drukk is benne lehetett a fiúkban, ráadásul lassan, erőtlenül játszottunk az első két szettben, mely az eredményen meg is látszott. Miután a harmadik szettet megnyertük megjött az önbizalmunk, és attól kezdve partiban voltunk. Viszont az ötödik szettet nem szabad úgy kezdenünk, hogy három pontos hátrányban legyünk, hiszen a végére pont ez a három lett a különbség. Ha a legelején elforgatjuk a sort, és tartjuk azt a ritmust, amit a harmadik és a negyedik szettben mutattunk, akkor mién lehetett volna ez a szett is. A Kecskemét átlója viszont nagyszerűen szállt be, aki olyan plusz tudott hozzátenni, amit előtte nem láttunk tőle.

 

 

DKSE – Kecskeméti RC 2:3 (16:25, 16:25, 25:22, 25:17, 12:15)

Vezették: Kiss Zoltán Attila, Szabó Zsolt, vonalbírók Oláh Balázs, Takács Ádám

DKSE: Ethan William Garrett, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Bohnicsek Szilveszter, Mészáros Dömötör, Duman Hüseyin Batuhan, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Hatvany Zsolt, Ambrus Bence, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Kecskeméti RC: Nagy József, Gebhardt Norbert, Krupánszki Olivér, Kaszap Tamás, Rabeka Aliaksei, Argilagos Sogo Yusnaikel, Deák Márk (liberó). Cserék: Horváth Bálint, Szabó Bence, Stréli Attila Bence, Szabó Kornél, Kandulinski Pavel, Tüske Bence Márk (liberó).  Vezetőedző: Dávid Zoltán

 

Vissza