news-hero
Felnőtt

Kecskeméti siker az újvárosi szezonnyitón

A sokkal rutinosabb játékosokból álló Kecskemét három szettben győzte le a DKSE gárdáját a röplabda NBI Extraliga második fordulójában.

A MÁV Előre utáni nyitófordulóban elszenvedett 3-0-s vereségünket követően ezúttal hazai pályán mutatkozott be az idei szezonban először felnőtt, NBI Extraligás csapatunk. Együttesünk célja a nálunk jóval esélyesebb KRC ellen csak az volt, hogy a fehérvári mérkőzéshez képest kevesebb hibával, jobban összpontosítva, minél több pontot szerezve játsszon. A mérkőzés sajnálatos gyászszünettel kezdődött, megemlékezve egykori játékosunkról, Rabi Józsefről.

Rabi József 1973-ban született, a röplabdával a ’80-as évek közepén ismerkedett meg. 1989-től a Dunaújvárosi Kohász SE, majd később a Dunaferr igazolt röplabdázója volt. A 90-es években a kohász utánpótlás, illetve a felnőtt csapat mellett a korosztályos Magyar Válogatottnak is meghatározó játékosa volt. Játékostársai jóindulatú, kedves srácnak ismerték, kinek munkabírása, akarata példaértékű volt a többiek előtt. Röplabda pályafutása után is az embertársai segítését választotta hivatásul. A diploma megszerzése után Dunaújvárosban pszichológusként tevékenykedett. Nagyon sok gyermeknek és felnőttnek segített a napi gondok okozta problémák, valamint a lelki vívódások leküzdésében.

Részvétünk a családnak, rokonoknak, osztozunk fájdalmukban.

Az első szett jól indult, hiszen 5-4-nél még nálunk volt az, majd itt kissé meglépett Deák Márk gárdája (5-7). Remekül játszottunk a folytatásban, hiszen 10-nél utolértük ellenfelünket, ekkor azonban Boldizsár nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni (10-13). Amikor végre elforogtunk, megint jött egy hiba, majd a vendégek rátettek egy lapáttal (13-18). Kecskeméti Bálint remek pontja után már hat pontos lett a hátrányunk (15-21), melyet már nem tudtunk ledolgozni (16-25).

Fordulást követően két remek sáncot, majd Kecskeméti ász nyitást követően alaposan ellépett a KRC (1-5). A folytatásban sem sikerült felzárkóznunk, melyet ismét a vendégek sáncának köszönhettünk (3-9). Jött is az első hazai időkérés, de azt követően sem tudtunk pontot szerezni (3-11). Varga Péter nyitásait ugyan sikerült fogadnunk, de abból pontot szereznünk nem. Amikor végre elforogtunk, akkor is csupán egy-egy pontot tettünk hozzá pontjaink számához, ami idegessé tette fiainkat (7-18). A szett vége ettől kezdve sima volt (16-25).

A harmadik szett első pontja a Kecskemété lett, akik ettől kezdve nem is adták ki a kezükből a vezetést (4-5). Farkas Péter nyitásait követően már négy pont lett a hátrányunk (5-9), amely hazai időkérést eredményezett. A folytatásban felváltva születtek a pontok (8-12), de csak eddig. Ennél az állásnál beragadtunk, miközben a KRC sorra szerezte pontjait (8-15). Ráadásként tíz lett közte (9-19), vagyis a szett és a meccs is végled eldőlt (14-25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Gratulálok a Kecskemétnek, akik jobb csapat nálunk. A mi feladatunk, hogy fejlődjünk, ezért dolgozunk tovább.

DKSE – Kecskeméti RC 0-3 (16-25, 16-25, 00-25)

Vezették: Gyulai Géza és Bibók Ferenc

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán, Papp Tamás Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző Engyel László

Kecskeméti RC: Boldizsár Péter Andor, Gacs Dániel, Török Soma, Farkas Péter, Kecskeméti Bálint Olivér, Varga Péter, Bogdán Bence (libero).. Cserék: Balla Szabolcs, Dinnyés Dávid, Nagy Mihály Dániel, Vezetőedző: Deák Márk

 

Vissza