news-hero
Utánpótlás

Két csapattal a döntőben!

A DSE Röplabda Akadémiára épülő két Diákolimpián résztvevő intézmény csapata is bejutott a Röplabda Diákolimpia Országos döntőjébe!

A DSE Röplabda Akadémia játékosai ezúttal a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziumának és a Dunaújvárosi Hild József Szakgimnázium csapatának, vagyis iskolájuk képviseletében játszottak a Röplabda Diákolimpia Országos elődöntőjében.

A Pannonosok Szűcs Ákos irányításával Tatabányán léptek pályára, ahol a Bonyhádi Perczel, a Mosonmagyaróvári Kossuth és a Tatabányai Bánki együttesei ellen játszottak. Az elvárás természetesen az volt, hogy a fiúk minden meccsüket magabiztosan nyerjék meg, melyet maradéktalanul teljesítettek.

Az első mérkőzést a hazaiak ellen játszották Laczi Dominikék, akiket sima három játszmában győztek le. (Pannon-Tatabánya 3:0). Mivel a másik összecsapáson a Bonyhád legyőzte a Mosonmagyaróvárt (3-0), ezért az újvárosiak a Bonyhád ellen már az első hely megszerzéséért játszottak. Itt sem kellett igazán megizzadniuk a mieinknek, hiszen könnyedén hozták le 3-0 arányban a meccset, ezzel nem csupán az első helyet, hanem a továbbjutást is megszerezve.

Eredmények:

  1. mérkőzés Dunaújváros-Tatabánya 3:0
  2. mérkőzés Bonyhád-Mosonmagyaróvár 3:0

Helyosztók:

  1. helyért: Mosonmagyaróvár-Tatabánya 3:1
  2. helyért: Dunaújváros-Bonyhád 3:0

Végeredmény:

  1. Dunaújvárosi Pannon
  2. Bonyhádi Perczel
  3. Mosonmagyaróvári Kossuth
  4. Tatabányai Bánki

A csapat tagjai: Ambrus Bence, Majoros Balázs, Kecskeméti Bálint, Mihucz Csaba, Quintz Tamás, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Sümegi Kristóf (liberó), Pukánszky Bálint, Dulcz Bende. Edző: Szűcs Ákos

 

A másik ágon a Dunaújvárosi Hild József Szakgimnázium rendezte meg Dunaújvárosban a Magyar Diáksport Szövetség szervezetén belül a Röplabda Diákolimpia elődöntőjét, így a rekord számú Diákolimpiai Bajnoki címmel rendelkező Hild a hazai pálya előnyét is élvezhette. Ellenfeleink a Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziuma és a Balatonfüredi Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskolavoltak. A mérkőzések elkezdése után semmi okot nem adtak a Hild tanulói arra, hogy akár egy percig is veszélyben legyen az Országos Döntőbe való bejutás, mivel a vártnak megfelelően a balatonfüredi, majd a gyöngyösi iskola ellen, majd a döntőben is toronymagasan kimagasló játéktudással és nagy színvonalú játékkal simán győzött, ezzel bejutott az Országos Diákolimpia Döntőbe.

Eredmények:

  1. mérkőzés Hild-Balatonfüred 3:0
  2. mérkőzés Hild-Gyöngyös 3:0

Végeredmény:

  1. Dunaújvárosi Hild
  2. Gyöngyös
  3. Győr
  4. Balatonfüred

 

Csapattagok: Matyiák Árpád, Koch Adolf, Csizmadia Tamás, Sárközi Kálmán, Kiss Marcell, Móró Ákos, Ihász Benett, Amdegha Ádám Mohamed.

Edző: Kövessy Balázs

Ezzel a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziumának és a Dunaújvárosi Hild József Szakgimnázium csapatai is kvalifikálták magát a 2019. 02. 07-10-én megrendezésre kerülő Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjére, ahol akár egy Pannon – Hild döntő sem kizárt.

 

 

Vissza