news-hero
Felnőtt

Két fiatal a felnőttek mellett

Gőzerővel tart a Dunaferr SE felnőtt együttesének felkészülése a szeptember 19-i bajnoki rajtra.  

Az idei szezont is fiatal kerettel játssza majd a Dunaferr SE Extraligában szereplő együttese. Ezt az is alátámasztja, hogy jelenleg két olyan fiatal is a felnőttekkel edz, akik tehetségükkel, kitartásukkal, szorgalmukkal rövid időn belül akár be is játszhatják majd magukat a gárdába.

Juhász Barnabás

– Nagyon jó érzés, melyet szívem mélyén vártam, hogy itt edzhessek a felnőttekkel. A koronavírus miatt sajnos sokat ki kellett hagynunk, de az egyéni felkészülést természetesen nem hagytuk abba. Minden nap elvégeztük a kondicionáló edzéseket, mely mellett a futás is fontos volt. De most végre itt vagyunk, találkozhattunk egymással, és közösen edzhetünk. Jelenleg én vagyok a legfiatalabb, de a zrikálás csak annyi, amennyi még egészséges. Ez természetesen minden csapatban megvan, de el kell tűrni. És ez nem is nehéz, hiszen nagyszerű társaim vannak. A felnőtt együttes is csupa fiatal, céltudatos játékosokból áll, kiegészülve rutinos felnőttekkel. Mindenkin érezhető, hogy maximális teljesítményt szeretne nyújtani most, illetve a bajnokság során egyaránt. Azon vagyok, hogy ez az év számomra olyan legyen, hogy be tudjam bizonyítani azt, hogy a csapat hosszú távon számolhat velem.

Tajti Olivér

– Én nagyon szeretek sportolni, imádom a röplabdát, ráadásul az alapszakaszt a leállás előtt vezettük, így számomra nagy törést okozott a vírus miatti szünet. A kényszerszünetben a számomra előírt feladatokat maximálisan teljesítettem, melybe gyakran egy kis pluszt is beletettem. Ezzel – véleményem szerint – tudtam, és mindannyian tudtuk tartani formánkat, és felkészülten vártuk az első edzést. Nagyszerű volt ismét találkoznunk, közösen mozognunk, csapatként tevékenykednünk, hiszen ez teljesen más, mint amikor csak a virtuális felületeken tartottuk a kapcsolatot. Ez a hangulat az edzésekre is kihat, hiszen az kiváló, és úgy érzem, a fejekben is sok minden pozitív irányban megváltozott. Nincsenek viták, hanem mindenki segíti a másikat. Remélem, ez kitart majd a jövőben is. Célom, hogy bekerülhessek a felnőtt keretbe, de tudom, hogy azt rengeteg szorgalommal és kitartó munkával érhetem el. Egy másodpercre sem szabad kiengednem, és minden edzésen eggyel magasabb szintre kell jussak ahhoz, hogy beteljesedjen amit szeretnék. A keret erős lesz, így nehéz lesz a csapatba kerülés. Nekünk, fiataloknak akkor lehet esélyünk, ha azokban a labdamenetekben bátran játsszunk majd, melyekkor lehetőséget kapunk. De ez igaz a korosztályos csapatainkban is, ahol mindenképpen a legjobbak közé kell kerülnünk a végelszámoláskor. A felnőtt csapatnak nagyon nehéz éve lesz, hiszen kiváló csapatok ellen kell játszania, de azt gondolom, hogy mindegyik ellenfelünket meg tudjuk majd szorongatni.

Vissza