news-hero
Felnőtt

Két labdán múlt a siker

A férfi röplabda NBI Liga alapszakaszának második fordulójában öt szettes mérkőzésen vesztett a Dunaferr csapata.  

A férfi röplabda NBI Liga második fordulójában a Dunaferr SE a kiváló játékosállománnyal rendelkező megyei rivális MÁV Előre SC-t fogadta. Mivel mindkét csapat nyerte az előző fordulóban lejátszott mérkőzését, ezért kifejezetten élvezetes, szoros, kiélezett küzdelmet vártunk a találkozótól. Jó iramban kezdődött a meccs, melynek első labdamenetei után érezhető volt, hogy mindkét fél komolyan veszi a játékot (6-6). Csizmadia Tamás nyitásai után tudtunk három ponttal meglépni (9-6), melyet meg is tartottak fiaink (12-9). A remek összpontosítás újabb pontokat hozott a konyhára, ráadásul nem akármilyen labdamenetek után (18-12). Egy-egy rontás után megpróbált felzárkózni MÁV Előre (20-17), de ismét rákapcsolt a Dunaferr, szebbnél szebb pontokat szerezve, és magabiztosan lezárta a szettet (25-19).

Fordulás után Csizmadia nyitásai ültek, melyekkel nem tudtak mit kezdeni a székesfehérváriak (4-0). A folytatásban megpróbáltak visszajönni a meccsbe (6-4), de erre volt válasza a Dunaferrnek (8-6). Neukum Gábor azonban remekül nyitott, melyek fogadásával volt gondunk rendesen (8-10), így a meccsen először vette át a vezetést a MÁV. Mint kiderült, első hullámvölgyébe került a Dunaferr (8-12), melyből úgy tűnt, hogy gyorsan sikerül kilábalni (12-13). De sajnos nem ez történt (12-16), így futhattunk az eredmény után. Minden pontért nagyon meg kellett dolgozni, közben viszont sikerült közelebb érni (17-18). Sőt! A fordítás is sikerült (19-18), ennek azonban nem örülhettünk sokáig (19-20). A végjáték ezúttal hatalmas izgalmat, ám fehérvári győzelmet hozott (21-25). A harmadik szett elejére összeszedték magukat fiaink (4-3), akik sáncaikkal és remek befejező ütéseikkel három ponttal tudtak ellépni (8-5). Hatvany Zsolt továbbra is a hátán vitte a csapatot (13-8), és bár mindent megtett az ellenfél a felzárkózásért (14-11), ezt nem engedték Tomanóczy Tibor tanítványai (17-12). A végjátékra nyolc pontos előnnyel érkeztünk már (20-12), melyből lassan ledolgozott hármat az Előre (22-17), de a végén mégis mi örülhettünk (25-18).

A negyedik felvonásban fordult a szerencse, mely a vendégeknek kedvezett (0-3), akik a vezetésüket nem csupán meg tudták őrizni, hanem növelték is azt (3-7). A felzárkózás nem sikerült (6-11), amely miatt a hazai szakvezetés már a második idejét kérte ki. Tomanóczy edző cserékkel próbált meg frissíteni, ám ez most nem segített, így egyre nőtt a hátrányunk (10-17). Ebből a hullámvölgyből most nem sikerült kilábalnunk, mely a szett elvesztését hozta magával (14-25). Jöhetett az ötödik, mindent eldöntő felvonás, amely nem indult jól (0-2), de ekkor ezt a feladatot kellett megoldani, amely úgy tűnt, sikerülhet (6-5). Salazar egyenlítése után Hatvany visszavette az előnyt (8-7), az azonban gyorsan elment, és fordított a MÁV Előre (8-9). Salazar már a másodikat tette közé (8-10), és miközben megpróbáltunk felzárkózni, egy-egy hiba sajnos közbecsúszott (10-12). Mégis felálltunk (14-14), az utolsó két labda azonban a vendégeké lett, akik így öt szettes játék után vihették haza a két pontot (14-16).

Dunaferr SE – MÁV Előre SC 2-3 (25-19, 21-25, 25-18, 14-25, 14-16)

Vezették: Éri Gergely és Farkas László

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Hatvany Zsolt, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Cserék: Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MÁV Előre SC: Náhol Gergő, Neukum Gábor, Kaposi Tamás Dániel, Kholmann Norbert, Cordies Salazar Yanier, Takács Milán, Stefanovics Krisztián. Cserék: Sziládi Dominik Zsolt, Szőke Zoltán, Guzmics Richárd, Nagy Ákos, Damsits László, Vezetőedző: Németh Edmund

Vissza