news-hero
Felnőtt

Két nagyszerű pont Miskolcról

Számos fordulat után végül ötszettes meccsen győztük le a MEAFC-Miskolc csapatát.

A szegedi vereséget követően röplabda csapatunk ezúttal Miskolcra utazott, hogy megpróbálja kijavítani az előző fordulóban elszenvedett hibáit, és pontokat hozzanak haza a tabella második helyezettjétől. Jó hír volt a meccs előtt, hogy bemutatkozhatott csapatunkban kubai légiósunk, Quintana Hechavarria Rajdel.

A hazaiak arra készültek, hogy a legelejétől kezdve irányítsák a játékot, és fiataljainkra ezzel nagy nyomást helyezzenek, ez azonban az első labdák után nem így történt (4:4). Mindkét oldalon akadtak hibák, de szép pontszerzések is, amit viszont jó volt látni az a motivált játék a csapatoktól (8:8). Rajdel két remek, majd Pavliuk pontja után elléptünk egy kicsit (8:12), majd Rajdel két ászt is nyitott (8:14). A folytatásban egy-egy pontot odaajándékoztunk ugyan a hazaiaknak, akik ezektől fellelkesülve elkezdték hátrányukat ledolgozni (15:18). A végjátékot mi bírtuk jobban, így a szettet 19:25-tel húztuk be.

A térfélcserét követően megmaradt a lendületünk (3:5), de itt beragadtunk, és fordított a Miskolc (7:6). Ettől kezdve hullámvasút következett, hiszen hol utolértük a hazaikat, hol lemaradtunk tőlük kettővel (11:11), majd megléptünk kettő ponttal (11:13). Ezt az előnyt meg is tudtuk őrizni, ami a második hazai időkérést eredményezte (16:19). A szett vége izgalmas lett (21:21), melyet végül egy nagyszerű ponttal nekünk sikerült lezárnunk (24:26).

A harmadik szett eleje nem a miénk volt (5:2), jött is az időkérésünk, de ez nem segített. A hazaiak sánca nagyon összeállt, ráadásul hiába voltak nagy mentéseink, pontokat nem tudtunk hozni azokból (8:5). Egy nagyobb hullámvölgybe kerültünk ezek után, és kezdtünk jobban lemaradni (13:7). Ez a szakasz nem nézett ki jól (16:8), de abban bízhattunk, hogy erről a rossz hullámról egyszer lekerülünk (17:10), mondjuk a negyedik szettben (25:16).

A negyedik felvonás egy véleményes hazai ponttal indult, onnan azonban sikerült felállnunk (3:4). Laczi Dominik okos, sáncra tett labdája után Pavliuk volt eredményes (4:6), viszont a hazaik azonnal visszaválaszoltak (6:6). Ettől kezdve felváltva estek a pontok 10:10-ig, itt azonban beragadtunk (15:10). Egyszerűen nem tudtunk elforogni, így cserékkel próbáltunk meg frissíteni (16:10). Végre elforogtunk, viszont sok örömünk nem volt a folytatásban (22:14), és a szett végén sem (25:14).

0:2-ről egyenlített a Miskolc, így jött a döntő felvonás, a hazaiak lélektani előnyével együtt. A pontok is a hazaik oldalán gyarapodtak gyorsabban (6:3), akiket 6-nál sikerült utolérnünk (6:6). Fordítanunk nem sikerült, ráadásul folyamatos hátrányban voltunk (10:8). Ez már az idegek harca volt inkább, melyben partnerek tudtunk lenni (11:11). A legvégére, csak hogy még feszültebb legyen a légkör 13-nál még egyenlő volt az állás, de Pavliuk két határozott ütéssel hozta a szettet (13:15).

MEAFC-Miskolc – DKSE 2:3 (19:25, 24:26, 25:16, 25:14, 13:15)

Vezették: Horváth Miklós és Mezei Zoltán

MEAFC-Miskolc: McLaughlin Marc, Simkó Dániel, Kozsla Ádám, Kapusi Zoltán, Komlósi Márk, Csizmadia János, Karóczi Szabolcs (liberó). Cserék: Oláh Mózes, Szabó Péter, Tóth Tibor, Kovács Zoltán, Faragó Bence. Vezetőedző: Bagó László, másodedző Varga László Mihály

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Cserék: Velychko Bohdan, Farkas László, Gőczi Dániel, Pintér Barnabás, Szalai Kristóf, Béres Mátyás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza