news-hero
Utánpótlás

Kettőből egy győzelem

Szalayné Sebők Éva U17 OSB III. osztály

Nyugat Felsőház Alapszakasz

Az OSB U17 leánycsapatainak a következő fordulója került megrendezésre 2020.10.10-én a dunaújvárosi Sportcsarnok kistermében.

 

A fordulóra a DSE csapatán kívül a BDSE+Emericus / Budapest / és a KISPEST SE A / Budapest / csapatai érkeztek. A forduló nyitómérkőzését a hazai csapat kezdte az Emericus gárdája ellen.

Gelencsér Balázs vezetőedző összefoglalója:

A nyitómérkőzésen a csapatok kissé álmosan kezdtek, azonban csapatunk hamar észhez térve kezébe vette az irányítást. Játékosaink megfelelő koncentráltsággal és elszántsággal vitték végig az első szettet. A nyitásaink kellően agresszívnek bizonyultak, az ellenfél nem nagyon tudott mit kezdeni velük. A támadásaik ezáltal rendre meghiúsultak. Magabiztosan hoztuk az első két szettet. A harmadik játékrészben elforgott csapatunk, ezért pár pillanatig állt a játék. Játékosaink nem értették mi a baj, mikor rendeztük a sorokat gondoltam most már minden rendben. Rosszul gondoltam. Ez a kis közjáték komolyan megviselte a lányokat. Amit az Emericus csapata megfelelően ki is használt. Csak futottunk az eredmény után. A negyedik szettre a lányok összekapták magukat és folytatták az első és második szettben mutatott játékot aminek az eredménye egy megnyugtató és kiérdemelt 3 – 1-es győzelem volt.

DSE – BDSE+Emericus 3:1 (25-17; 25-20; 17-25; 25-20)

A második mérkőzést a Kispest csapata ellen folytattuk. Ennek a mérkőzésnek az apropója, hogy az ellenfél játékosai szinte mind 2004-es születésűek. Míg csapatunk 2006-os főleg. Ebből adódóan régebb óta űzik ezt a sportágat, valamint az, hogy az átlag magasságuk 175cm fölött volt. A lányaink azonban keményen küzdöttek az első szettben és bizonyították, hogy még a náluk magasabb és nagyobb játéktudással rendelkező csapatok sem borítékolhatják a könnyű mérkőzést ellenük. Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok. mindkét oldalról láthatunk pontot érő nyitásokat eredményes támadásokat és parádés védekezést. Az első szettben kis hijján meglepetést okoztunk a Kispestnek. A második és a harmadik szettben működött a papírforma. A Kispest precíz nyitásokkal, támadásokkal felőrölte csapatunkat. Játékosaink mind fizikálisan mind mentálisan fáradtak voltak.

Megérdemelten nyert a Kispest.

DSE – Kispest SE A 0:3 (22-25; 11:25; 1:25)

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát: Értékelésemben nem szeretnék kiemelni egyetlen játékost sem a csapatból. Igyekeztem mindenkit játéklehetőséghez juttatni, amivel éltek is a játékosok. Sok munka van még előttünk és remélem véghez is tudjuk majd vinni.

Csapattagok: Tomanóczy Eszter, Szalai Lili, Kiszl Viktória, Takács Nikolett Éva, Tóth Emília Hajnalka, Gurics Anna, Plósz Regina Ágnes, Csizmadia Maja, Pász Rebeka, Novák Melitta, Kaiser Dalma, Simon Réka

Vissza