news-hero
Felnőtt

Kezünkben volt a győzelem lehetősége, de nem tudtunk élni vele

Az Extraliga kvalifikáció ötödik körében hiába vezetett 2:0-ra csapatunk, a végén mégis a Kistext örülhetett.

A tabella második helyén álló Kistext otthonában lépett pályára az Extraliga kvalifikáció ötödik körében a DKSE csapata. Izgalmas meccsre volt kilátásunk, ráadásul a kupa vereség miatt visszavágnia is volt miért együttesünknek. A meccs tétje volt az is, hogy a két gárda vajon helyet cserél-e a tabellán, melyhez azonban újvárosi győzelemre lett volna szükség.

Két elszánt, győzelemre törő gárda lépett pályára, mely az első labdamenetek után szemmel is látható volt. A felek nem tudtak előnyt kiharcolni (5:5) sem az elején, sem a szett folytatásában (8:8). A tízedik pontnál lépett meg kettővel csapatunk, majd Garrett révén már három is volt közte (9:12). Ettől kezdve végig a DKSE irányított és hol kettő, hol három ponttal vezetett (17:20). Szilassy pontja után két labdát vesztettünk, melyet Tomanóczy Tibor időkérése követett (20:21), mely jókor jött, hiszen ettől kezdve nem adta ki az előnyt csapatunk. A végső pontot Garrett vitte be, mellyel megnyertük az első felvonást (23:25).

A lélektanilag is fontos siker után tovább tartott csapatunk motivált, koncentrált, ponterős játéka. Nagyszerűen kezdtük e második felvonást, hiszen gyorsan négy pontos előnyre tettünk szert (4:8). Ezt sikerült tovább növelnie Garrettnek (4:10), melyet azonnal Weczera Csaba időkérése követett. A hazaiakon azonban ez annyiban segített, hogy elkezdték a felzárkózást (9:12). De ezt követően fordulat állt be, hiszen a Kistextnek az egyenlítés is sikerült (12:12). Innen kellett megint ritmust váltanunk, mely sikerült, így megint mi vezettünk (13:16). A meccs addigi legszebb, leghosszabb labdamenetét is a DKSE hozta, amely lélektanilag jelentett sokat. Garrett ismét remekül tett a sáncra a labdát (14:18), majd a blokkunk is hozta a pontot (16:19). A végjátékra hatpontos előnnyel érkeztünk (16:22), mely elég volt ahhoz, hogy a szettet nagy magabiztossággal zárjuk le (19:25).

A harmadik felvonás eleje inkább az elsőre, mint a másodikra hasonlított, hiszen abban ismét egymás mellett haladtak a csapatok (4:4). A folytatásban a Kistext szedte össze magát, és kettő pontot tett közé (7:5). Ezt az előnyt meg is tartották Bokor Gáborék (9:7), ­melyet négyre, majd ötre tudtak növelni (13:8). Tomanóczy Tibor ki is kérte az első idejét ami után úgy tűnt, elindulhat a csapat szekere (14:11), de ez sajnos ismét megállt (18:12). A biztos vezetés egyre magabiztosabbá tette a hazaikat, akiknek minden bejött ebben a szakaszban (21:13). Tomanóczy Tibor ekkor cserékkel próbált meg frissíteni, ami legalább arra jó volt, hogy ne legyen a végén tíz közte (25:17).

A következő szettnek nagy tétje volt, melyet a lendületben maradt hazaiak kezdték jobban (5:1). Úgy tűnt, hogy sajnos több játékosunk is elfáradt, mely a támadások befejezésein látszott. Ezt használták ki a rutinos hazaiak (9:5), melyet nem hagyhatott időkérés nélkül Tomanóczy Tibor. Ez hatott a csapatra, jöttek a szép pontok, de az arra volt elég, hogy látótávolságban maradjunk (12:9). Ekkor azonban megint összekapta magát a Kistext, és nagy előnyt dolgozott ki (18:13). Ezt pedig végig is vitték, így jött az ötödik szett (25:19).

A döntő szettben négynél vettük át a vezetést (3:4), a hazaiak azonban rutinos megoldásokat választva nem hagyták magukat lerázni (6:8). Két pontos előnyt így is sikerült közé tennünk a térfélcserekor (6:8), ez azonban a Kistextnek tett jót, akik egyenlítettek (9:9). Ebből az állásból nem tudtunk tovább forogni (13:9), ami a meccsnek ebben a szakaszában végzetesnek tűnt. A végén Szalaiék örülhettek, akik két szettes hátrányból fordítottak és nyertek (15:10).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Az első két szettben a megbeszélt taktikát betartották a fiúk, mely működött is. A két szettes előny birtokában viszont megnyugodott a csapat, aminek hatására minden taktikai utasítást elfelejtettek. A negyedik szettben is tartott ez a mélyrepülés, így jött az ötödik, melyben ugyan 9:6-ra vezettünk, de attól kezdve kaptunk zsinórban hat pontot, ami nem megengedhető. Megvoltak az előnyeink, melyekkel nem tudtunk élni. De ha pozitívan nézzük a történéseket, akkor azt mondhatjuk, hogy a Kistext otthonából hoztunk egy pontot. De ezzel együtt azt sajnálom, hogy egy olyan meccset vesztettünk el, mely a kezünkben volt. A legfontosabb tanulság, hogy meg kell tanulnunk, hogyan kell győzni.

 

Kistext – DKSE 3:2 (23:25, 19:25, 25:17, 25:19, 15:10)

Vezették: Szarka János István és Vári Péter

Kistext: Török Roland, Szalai Szabolcs Ferenc, Chamone John Carlos, Gacs Dániel, Bokor Gábor, Gönczi Imre, Lassu Ádám (liberó). Cserék: Kocsondi Dávid Csaba, Hajós Artúr Dániel, Flachner Kornél, Erki Milán, Török Szabolcs, Farkas Róbert Zsolt (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba

DKSE: Garrett Ethan William, Ambrus Bence, Mészáros Dömötör, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Hatvany Zsolt, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Boa Szabolcs, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Duman Hüseyin Batuhan,Kecskeméti Bálint, Majoros Balázs, Sümegi Kristóf András (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza