news-hero
Felnőtt

Köszönjük, hogy velünk együtt emlékeztetek

A DSE Röplabda Akadémia családja, a DKSE vezetősége és játékosai hálájukat fejezik ki mindenkinek, akik a család gyászában, fájdalmában csendes gyertyagyújtással, emlékezéssel, főhajtással osztoztak, egyúttal velünk közösen emlékeztek meg Iván Gergőről.

Kedves Gergő!

Lesújtott bennünket a hír, hogy te is abban az autóban ültél Tapolcánál, mely vonattal ütközött, és melyben tragikusan életedet vesztetted. Bennünk maradt a fájdalom, de mi megőrizzük mosolyodat, céltudatosságodat, elhivatottságodat, barátságodat.

Egy szeretett hozzátartozó, barát elvesztése nagyon fájdalmas. Elbúcsúzni olyan, mint meghalni egy picit, de ha valami őszinte volt, sosem múlik el igazán. Főként akkor nagyon nehéz szavakat találni, amikor egy közeli barátunk, játékostársunk, tanítványunk az elhunyt. Csak 19 évet éltél. Előtted volt az élet.

Szinte gyermekként, 15 évesen kerültél hozzánk Dunaújvárosba bátyáddal, Bencével együtt. A Rudasban kezdted el tanulmányaidat sport tagozaton. Nagyon gyorsan beilleszkedtél a DSE családjába. Már az első edzéseken látszott, hogy milyen céltudatos vagy. Igaz, hogy akkor a posztodon a felnőtt csapatban ketten is játszottak, de te játékoddal mégis helyet követeltél a legidősebbek között. Két évet dolgoztál keményen azért, hogy első osztályú játékos váljon belőled, miközben korosztályos csapataidban posztodon az ország legjobbjává váltál. Tagja voltál a kétszeres bajnok serdülő csapatunknak, az ezüstérmes junior, és a bronzérmes ifi csapatunknak, meghatározó feladója lettél a korosztályos válogatottaknak. A MEVZA tornán kitűnt tehetséged, helytállásod, ahol igazi vezéregyéniség lett belőled. 2020 nyarán úgy láttad jónak, hogy Bencével együtt Kaposvárra, a FINO-hoz igazolj. Így az Extraligában már ellenfélként találkoztunk, de te ekkor is hazajöttél hozzánk. Kedves pillanat volt, amikor a bemelegítés előtt a dunaújvárosi fiúkkal, a barátaiddal labdáztatok. Az eszünkkel tudjuk, hogy ilyen nem lesz többé, de a szívünkkel ezt nem tudjuk elhitetni.

A jövő emberévé váltál. A szakemberek benned látták, láthatták a jövő felnőtt válogatott meghatározó feladóját. Ehhez mindened megvolt. A képességed, munkabírásod, alkatod, és nem utolsó sorban a játékintelligenciád. Soha nem felejtjük el azt a székesfehérvári tornát, melyen közel húsz ászt nyitottál. Erről örök emlékbe meg is kaptad a labdát. Tudatosan készültél arra, hogy a röplabdázás életcélod legyen. Segítőkész, céltudatos, nagy munkabírású, a végletekig motivált fiatalt vesztettünk el személyedben.

Örök emlékünk marad, hogy nem csak a pályán, hanem azon kívül is számíthattunk rád. Még játékvezetést is vállaltál a minik mérkőzésein. Nagyon sokat köszönhetünk neked azzal, hogy számos mérkőzésen viselted a DSE 14-es számú szerelését. Társaiddal nagyon jó volt a kapcsolatod. Mindenki szeretett, hiszen úgy váltál igazi csapatemberré, hogy soha nem te voltál a hangadó. Inkább visszahúzódó voltál, és akikkel megtaláltad a közös hangot, azokkal igazi barátságot kötöttél.

Most azonban többé nem ölelhetünk meg, nem pacsizhatunk, hiszen 19 évesen hirtelen, a Tapolcánál történt tragikus balesetben életedet vesztetted.

A DSE Röplabda Akadémia és a DKSE röplabda csapatának vezetése, játékosai, azok hozzátartozói együttéreznek és osztoznak Iván Gergő családjának gyászában.

Emlékedet örökre megőrizzük.

Vissza