news-hero
Felnőtt

Közel volt a bravúr!

Nagyszerűen játszott a Dunaferr SE NBI-es csapata a röplabda Magyar Kupa visszavágók a Kazincbarcika ellen, de a győzelmet érő pontokat nem tudta bevinni.

Harcosan, hatalmas motivációval kezdte a mérkőzést a Dunaferr, mellyel sikerült meglepnie a hazai gárdát. Az elejétől fogva kézben tartották fiaink a szettet, melyet végül nagy különbséggel meg tudtak nyerni (17-25). Úgy tűnt, hogy a folytatásban is megmarad a bravúros játék, de a Vegyész gyorsan kapcsolt, és utolérte, majd meg is előzte a mieinket. Ennek az lett a vége, hogy sikerült, ráadásul ugyanolyan különbséggel megnyerniük ezt a felvonást, mint azt mi tettük az elsőben (25-17). A harmadik szettben megint kiválóan játszó Dunaferrt láthattunk, hiszen folyamatosan szorossá tudta tenni a játékot csapatunk, melynek a végén ráadásul a vezetést is sikerült átvenni, és végül megnyerni a szettet (1-2). Már ez hatalmas tett volt, hogy nem is egy, hanem két játékot is sikerült behúzni, így nagy összpontosítással álltak bele Tomanóczy Tibor tanítványai a negyedik felvonásba. A hazaiak közben becserélték a frissen visszaigazolt Budai Balázst, de nem ő, hanem Árva szállította ekkor a pontokat. De ez sem okozott ekkor gondot a Dunaferrnek, hiszen nagy előnyre tett szert (8-14), de a hazai, DEAC elleni találkozóból kiindulva nem volt szabad elhinni, hogy meglehet a meccs. Sajnos volt egy állás, aminél beragadtunk, felzárkózott a barcika (22-24), és ekkor sajnos nem sikerült bevinnünk a győztes pontot. Sőt, fordított, és végül nyerte a szettet a hazai csapat (26-24). Ezzel eldőlt, hogy a Kazincbarcika jut be a legjobb négy közé, de még le kellett játszani az ötödik felvonást. Ekkor Marek Kardos a fiataljainak is lehetőséget adott, akik a mieink ellen nagyon szoros játszmában arattak minimális különbségű győzelmet (16-14), mellyel 3-2-re zárták le a meccset. Összességében kettős győzelemmel jutott a Kazincbarcika a négy közé, de az, hogy a mieink két szettet tudtak nyerni, és a győzelemhez játszmalabdájuk is volt, hatalmas fegyvertény.

 

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE 3-2 (17-25, 25-17, 22-25, 26-24, 16-14)

Vezették: Vári, Tillmann.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 2, Blázsovics 16, Juhász 12, Braga 4, Árva 19, Péter 3. Csere: Vitko (liberó), Toronyai 3, Bibók 11, Budai 4, Földes (liberó), Simkó 1, Dudás. Vezetőedző: Marek Kardos.

Dunaferr SE: Hatvany, Mészáros 24, Quintz 5, Iván B. 21, Laczi 9, Tomanóczy B. 18. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Majoros, Kecskeméti, Iván G. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Marek Kardos: Már nagyon ránk fog férni a pihenés, mert van néhány buta sérülésünk, amelyeket ki kell kezelnünk. Erre januárig lesz időnk. Az pozitívum, hogy az ötödik szettben a fiatalok is nyerni tudtak, mert ez azt jelenti, komolyan vették a találkozót.

 

Tomanóczy Tibor: Kezünkben volt az aranyszett-labda, de sajnos a rossz kiválasztás miatt nem tudtuk befejezni azt a szettet, és utána az ötödiket sem. Gratulálok a Vegyésznek, és további sok sikert kívánok nekik a kupában.

Vissza