news-hero
Utánpótlás

Kupagyőztes a DSE fiú Mini csapata!

A DSE Röplabda Akadémia nagyszerű játékkal nyerte meg a Mini korosztályszámára kiírt fiú Országos Mini Kupát.

Budapesten, a Testnevelési Egyetem tornatermében került megrendezésre az U13-as fiú csapatok számára kiírt Országos Mini Kupa. Ezen összesen 17 csapat vett részt, köztük a DSE Röplabda Akadémia minijei, akiket Szűcs Ákos irányított. A nagy létszám miatt a mérkőzések 3 pályán, több csoportban zajlottak. A mieink, vagyis a DSE 1-es csapata a Malévval került össze, akikkel két mérkőzést játszottak, hogy eldőljön, ki jut tovább. A párharc első ütközetét a DSE nyerte magabiztos játékkal, így a második meccsen csak arra kellett figyelni, hogy legalább egy szettet nyerjenek Szűcs Ákos tanítványai. Miután ez sikerült, hiszen 1:1-el zárult ez a derbi, a mieink csoportelsőként örülhettek a továbbjutásnak. Ezt követően új csoportbeosztásokra került sor. Ide a csoportelsők kerültek be, és a szabályok is változtak, hiszen ebben a körben a meccsek két nyert szettig tartottak. Így kerültek össze a fiatalok az Ikrény és a Pénzügyőr csapataival. Mivel a srácok itt is remekeltek, és mindkét meccsüket 2:1 arányban megnyerték, már a döntőben találták magukat, ahová a másik ágon bejutott örök rivális RÖAK Kaposvár várt rájuk. A dunaújvárosi akadémisták nagyon összekapták magukat, és hihetetlenül szoros végjátékok után végül 2:1-re győztek, így elhódítva a 2018/2019-es szezon Országos Mini Kupáját! Az aranyérem mellet ráadásként két egyéni díjat is hazahoztak a fiúk, mivel a csapat legjobbja díját Peredi Zoltán kapta, míg a torna legeredményesebb támadója címet Pász Olivér érdemelte ki.

Szűcs Ákos edző: Egész nap nagyon nagyot küzdöttünk. Ráadásul mentálisan is rendben voltunk, hiszen azzal a tudattal kellett pályára lépnünk, hogy ha csak egy szettben is kikap az első sorunk, akkor bizony nem tudunk mindig előrébb menetelni. Mivel mindenki tudatában volt ennek, és kiadta magából a legjobb tudását, végül elhozhattuk az aranyérmet, amely nagy dicsőség. Sajnos minden díjat nem kaphattunk meg, de a két különdíjas mellett ki szeretném emelni Téglás Csaba munkáját, aki a torna egyik legjobb nyitója volt. Köszönöm a csapatnak az éves munkát!

Eredmények:

Csoportkör:

  1. mérkőzés DSE Röplabda Akadémia 1 U13-Malév 2:0
  2. mérkőzés Malév- DSE Röplabda Akadémia 1 U13 1:1

Középdöntő:

  1. mérkőzés: DSE Röplabda Akadémia 1 U13 – Ikrény 2:1
  2. mérkőzés: DSE Röplabda Akadémia 1 U13 – Pénzügyőr SE 2:1

Döntő:

Röak Kaposvár- DSE Röplabda Akadémia 1 U13 1:2 (21:25,25:17,14:16)

A csapat tagjai: Peredi Zoltan, Pász Oliver, Téglás Csaba, Makó József, Almási Ronald, Csóka Bálint, Pankler Kolin, Zitoudis Aris. Edző: Szücs Ákos

Vissza