news-hero
Felnőtt

Lezártuk a csonka évet

A DSE Röplabda Akadémia jó hangulatú évzárón búcsúztatta az idei, csonka szezont.

Rendhagyó volt az esemény, hiszen egy olyan szezont hagyunk magunk mögött, melyet átélni nem volt könnyű, hiszen a terveinket kettétörte a koronavírus okozta járvány. Ennek ellenére azonban van mire visszagondolnunk, van mire büszkének lennünk, hiszen azt megelőzően remek eredmények születtek.

Kezdjük a DSE Röplabda Akadémia utánpótlásával.

A szezon előtt a fő cél mindig az, hogy a nagy létszámú gyermekek mellé felkészült, és megfelelő létszámú edzői stáb álljon fel. Ez ebben az időszakban sikerült, akik a bővülő létszámmal elbírva kezdték meg a munkát. A feladatvégzéshez a struktúra, a felszerelések rendelkezésre álltak, így szinte teljesen zökkenőmentes volt a szezonkezdés. A gyermekek nagy örömmel látogatták az edzéseket, és az edzők is örömmel végezték munkájukat. Miután megkezdődtek a korosztályos csatározások, szépen jöttek az eredmények mind a leány, mind a fiú vonalon. Büszkék lehettünk és büszkék vagyunk most is az elért eredményekre, melyek közül egy-egy kiugró teljesítményt is láthattunk. Közben a vezető stáb kitűnő munkájának köszönhetően soha nem volt gond az utaztatással, a gyermekek szereléseivel, ellátásukkal, így erre is büszkék lehetünk. Ezt természetesen a szülők is megérezték, akik joggal lettek egyre büszkébbek arra, hogy a DSE nagy családjához tartoznak. Mindeközben azok az edzők, akik általános és középiskolákban is tevékenykedtek megpróbáltak egy olyan stabil hátteret kialakítani, melyek nem csupán az akadémia, hanem az adott intézmény presztízsét is növelték. Itt gondoljunk a diákolimpiai sikerekre, illetve azokra a kiválasztott gyermekekre, akik a jövőben pont ennek a mozgalomnak az utánpótlás bázisát jelentik.

Összességében jöttek a remek eredmények minden korosztályban, és akkor, amikor a rájátszások, az igazi izgalmak, a helyezésekeért, bajnoki címekért történő mérkőzések kezdődhettek volna meg, a koronavírus kettétörte a szezont. A DSE Röplabda Akadémia vezetősége ennek kezelése miatt azonnali, gyors döntéseket hozott, hiszen a legfontosabb a gyermekeink, a családok védelme volt. A döntések egyértelműek voltak, melyek minden esetben megfeleltek annak a védekezési struktúrának, melyek a szövetség és a magyar kormány döntései nyomán kellettek, hogy megszülessenek. Ennek megfelelően azonnal befejezték a gyermekek a bajnokságokat, megszűntek az edzések közös formái, és a gyermekek csatlakoztak az országos Maradj otthon kampányhoz, melyek kis videók formájában a közösségi oldalakon is megjelentek. De ezt a helyzetet is kezelni kellett a vezetői, edzői stábnak, hiszen a kiválóan felépített rendszer egyértelműen nem dőlhetett össze. Ezért az edzői stábbal egyhangban elkezdődött az edzések digitális, egyénekre szabott oktatása. Ehhez a classroom felületét alkalmazták, alkalmazzák, így egyéni edzésfeladatokat végeztek játékosaink, akik az elvégzett munkát fényképekkel, és rövid videók formájában igazolták. Ezeket az edzők elemezték, és ennek megfelelően adták ki a következő, egyénre szabott feladatokat. Sokat lehetett és lehet tanulni ebből az időszakból, hiszen egyértelműen látszott, hogy a gyermekek szeretik sportágukat, mivel a kiadott feladatokat nagy százalékban teljesítették. Miután a vírus enyhült, és a kormány lazított a szorításokon, ma már kis csoportos formában zajlanak az edzések, melyek ismét lendületet adtak az akadémiának. Jelenleg az a legfontosabb feladat, hogy a gyermekeknek nyáron is játéklehetőséget tudjunk biztosítani, illetve be tudjuk vonzani azokat, akik érdeklődnek a sportág felé. Ennek érdekében zajlik a toborzás a nyári tábor megvalósulása irányába, melybe minden gyermeket várunk, aki szeret közösségben játszani, tevékenykedni, emellett pedig, ha teljesen kezdő, megtanulhatja a röplabdázás alapjait.

Összességében az utánpótlás nagyszerűen teljesített, és a gyermekek, akik büszkén viselték az akadémia címerével ellátott felszereléseket, a városban, a környező településeken és iskoláikban igazi példaképekké váltak.

A felnőtt csapatról

A szezon előtt hatalmas változást hozott Mészáros Dömötör és Gebhardt Áron hozzánk igazolása, hiszen így a nagyon tehetségek fiatalok mellé érkezett két rutinos, kiváló játékos. Ez pedig azt jelentette, hogy csapatkapitányunkkal, Hatvany Zsolttal együtt három felnőtt játékosunk lett. A bajnokságot megelőzően a felkészülés jól zajlott, az új játékosok azonnal beilleszkedtek, akik vezéregyéniséggé váltak. Így nagy reményekkel vártuk az első osztályban zajló meccseket. Az alapszakaszban érezhető volt, hogy az idei egy újabb lépés a fejlődési szakaszban. Egyre stabilabb, látványosan fejlődő játékot nyújtott a csapat annak ellenére is, hogy többen saját korosztályos bajnokságukban is helyt kellett álljanak, valamint sérülések is hátráltatták a munkát. Emellett azt is figyelembe kellett venni, hogy nem csak a pályán, hanem a tanulásban is helyt kellett álljanak a fiúk. És erre a tevékenységükre is büszkék lehetünk, hiszen nagyszerűen megállták a helyüket. Itt kell megemlítenem az a kiváló együttműködést, mely az akadémia és az intézmények között évek óta töretlen. Visszatérve a bajnokságra, az alapszakasz során láttunk remek, könnyen lezárt meccseket csakúgy, mint olyanokat, melyek után nem lehettünk boldogok. De tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladat elérni a célt, az alapszakaszban olyan helyen zárni, amely azt jelentette volna, hogy a felsőházban folytathatjuk a bajnokság küzdelmeit. Arról pedig, hogy ez nem sikerült, hajszál választott el bennünket. Az alsóházban folytattuk tehát, ahol a cél annak megnyerése volt. Rendben is ment minden, az élen álltuk, majd itt is a vírus volt, ami kettétörte a lendületet. A bajnokság véget ért, az edzések megálltak. A csapat játékosai hazautaztak, akik azonban ezt követően távolról is tartották a kapcsolatot. Így jöhetett létre a Maradj otthon videó, melyet csapatkapitányuk alkotott meg. A felnőttek ezt követően egyéni edzésterv alapján végezték otthonaikban a munkájukat. Itt tartunk most az időben, de közben a szövetség természetesen már a jövő évi folytatásról döntött. Ez pedig számunkra igen pozitív döntést jelent, mely a mögöttünk hagyott időszak eredménye. A szövetség döntésének értelmében a férfiaknál a csonka bajnokságban a legjobb hat közé jutó csapatokat a Dunaferrel egésztették még ki, így ott hét gárda indul majd. Ez azt jelenti, hogy csapatunk az Extra Liga résztvevője lesz, ahol a mieink ellenfelei a Debrecen, a FINO Kaposvár, a Kecskeméti RC, a MAFC-BME, a Pénzügyőr SE és a Vegyész RC Kazincbarcika lesznek. Ide vágytunk, a legjobbak közé, hiszen tudtuk, tudjuk, hogy itt a helyünk. Ezt azonban a következő szezonban be is kell tudnunk bizonyítani.

 

 

 

Vissza