news-hero
Utánpótlás

Liszi Ferenc Emléktorna

2020.09.26-án (szombaton) a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában a DSE Röplabda Akadémia szervezésében kerül megrendezésre a Liszi Ferenc Emléktorna. 

A szeptember 26-án megrendezett tornán emlékeznek meg a kiváló testnevelőről, pedagógusról, edzőről. Az U13-as Fiú mini korosztály hat kiváló csapata érkezik a rangos emléktornára: Szolnoki Sportiskola, Lőrinc 2000 SE, Kunhegyes ESE, MÁV Előre RA, Kecskeméti Sportiskola, DSE Röplabda Akadémia.

Dolmán Viktor edző, szervező: A hagyománnyá vált Liszi Ferenc Emléktornán a gyermekek ezzel állítanak méltó emléket a kiváló edző és pedagógus szakembernek. Számunkra kiemelten fontos, hogy a fiatal sportolók is megismerjék a klub múltját, tradícióit, ezért vált hagyománnyá ez a méltó megemlékezés a kiváló szakemberről, mint Liszi Ferenc. Sajnos nagyon hosszú idő telt el mióta utoljára mérkőzésen pályára tudtunk lépni, így ez minden csapat számára egy jó lehetőség arra, hogy visszarázódjunk az OMB (Országos Mini Bajnokság) körforgásába.

Mint azt Dolmán Viktor hozzátette, a torna ezúttal, a vírushelyzetre való tekintettel zárt kapus lesz.

A torna névadójáról: Liszi Ferenc 1943. január 18-án született Abán, majd 1961-ben kötözött Dunaújvárosba. 1962-ben lett igazolt röplabdázó, ezt követően 15 esztendőn át segítette a Dunaújvárosi Kohász csapatát. Még aktív játékosként vált edzővé, ettől kezdődően szinte minden korosztály mellett megfordult. Számtalan tehetséget nevelt, akik közül többen a korosztályos válogatottakat erősítették, majd később az NB I-ben is megállták a helyüket. Később az NB I-es férficsapat edzője lett, miközben a legfontosabbnak tartott feladatát, az utánpótlás nevelését nem adta fel, így a juniorokkal is foglalkozott. 1993-ban döntött úgy, hogy kizárólag a fiatalokkal fog foglalkozni. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium testnevelő tanára lett. 1996-tól röplabda csapatot szervezett. Ekkor indult el az a páratlan sikersorozat, mely a mai napig tart. Diákcsapataiban megfordult szinte az egész jelenlegi felnőtt válogatott, de a többi korosztály nagy része is az ő keze alatt csiszolódott. Nemcsak edzőjük, hanem apjuk helyett apjuk is volt ezeknek a fiataloknak. Közülük többen már nemzetközi karriert is befutottak Németországban, vagy Olaszországban, köztük Grózer György, Németh Szabolcs, Baróti Árpád, és Tóth Gábor. Szinte hihetetlen, de ez alatt a 18 év alatt 26 diákolimpiai elsőséget szerzett a különböző korosztályokban, emellett számtalan ezüst és bronzérmet, valamint nemzetközi fűződik nevéhez, ezzel öregbítve iskolája, szeretett sportága és Dunaújváros hírnevét. Edzőként és pedagógusként egyaránt nagy tisztelet övezte mind a tanítványok, mind a kollégák részéről.

Vissza