news-hero
Utánpótlás

Liszi Ferenc Emléktorna!

A DSE Röplabda Akadémia szervezésében 2022. 09. 18-án (vasárnap) kerül megrendezésre a Liszi Ferenc Emléktorna a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában. 

A szeptember 18-án megrendezendő tornán emlékeznek meg a kiváló testnevelőről/edzőről. Az U13-as Fiú mini korosztály hat kiváló csapata érkezik a rangos emléktornára, a fiatalok így állítanak méltó emléket a kiváló edző és pedagógus szakembernek.

Résztvevő csapatok:

Szolnoki Sportiskola, Dág KSE, ÉDRA-Máv Előre „A”, ÉDRA- Máv Előre „B”, DSE Röplabda Akadémia „A”, DSE Röplabda Akadémia”B”.

Dolmán Viktor edző elmondta fontos, hogy a fiatal sportolók is megismerjék a klub múltját és a tradícióit is, továbbá fontosnak tartja a méltó megemlékezést az olyan kiváló szakemberekről, mint Liszi Ferenc.

Dolmán Viktor: Feri bácsi kicsit mindenkinek az apukája volt, nekem legfőképpen apám helyett apám, így szívügyem ez a torna, és a méltó megemlékezés! Nagy örömömre szolgál, hogy két csapattal is tudunk versenyezni! Ebből is látszik az alulról építkezés, amit kollégáimnak köszönhetek! Az első mérkőzést 09:30 kor kezdjük az ÉDRA-Máv Előre csapata ellen.

A torna névadójáról: Liszi Ferenc 1943. január 18-án született Abán, majd 1961-ben kötözött Dunaújvárosba. 1962-ben lett igazolt röplabdázó, ezt követően 15 esztendőn át segítette a Dunaújvárosi Kohász csapatát. Még aktív játékosként vált edzővé, ettől kezdődően szinte minden korosztály mellett megfordult. Számtalan tehetséget nevelt, akik közül többen a korosztályos válogatottakat erősítették, majd később az NB I-ben is megállták a helyüket. Később az NB I-es férficsapat edzője lett, miközben a legfontosabbnak tartott feladatát, az utánpótlás nevelését nem adta fel, így a juniorokkal is foglalkozott. 1993-ban döntött úgy, hogy kizárólag a fiatalokkal fog foglalkozni. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium testnevelő tanára lett. 1996-tól röplabda csapatot szervezett. Ekkor indult el az a páratlan sikersorozat, mely a mai napig tart. Diákcsapataiban megfordult szinte az egész jelenlegi felnőtt válogatott, de a többi korosztály nagy része is az ő keze alatt csiszolódott. Nemcsak edzőjük, hanem apjuk helyett apjuk is volt ezeknek a fiataloknak. Közülük többen már nemzetközi karriert is befutottak Németországban, vagy Olaszországban, köztük Grózer György, Németh Szabolcs, Baróti Árpád, és Tóth Gábor. Szinte hihetetlen, de ez alatt a 18 év alatt 26 diákolimpiai elsőséget szerzett a különböző korosztályokban, emellett számtalan ezüst és bronzérmet, valamint nemzetközi fűződik nevéhez, ezzel öregbítve iskolája, szeretett sportága és Dunaújváros hírnevét. Edzőként és pedagógusként egyaránt nagy tisztelet övezte mind a tanítványok, mind a kollégák részéről.

A Liszi Ferenc emléktorna csoport beosztása:

A csoport (1-es pálya):

Dse Röplabda Akadémia „A”

ÉDRA- Máv Előre  „B”

Dág KSE

B csoport (2-es pálya):

Szolnoki Sport Centrum

Dse Röplabda Akadémia „B”

Édra Máv Előre „A”

Lebonyolítás:

A csoport:

9:30 DSE Röplabda Akadémia „A”– Édra Máv Előre ”B”

10:30 Dág KSE – Édra Máv Előre „B”

11:30  DSE Röplabda Akadémia –  Dág KSE

B csoport:

9:30 DSE Röplabda Akadémia „B” – Édra Máv Előre  ”A”

10:30 Szolnoki Sportiskola – Édra-Máv Előre „A”

11:30 DSE Röplabda Akadémia „B”  – Szolnoki Sportiskola

Keresztjáték:

1-es pálya                                                                             2-es pálya

12:30 K1: A2 – B3                                                               K2: B2 – A3

13:30 K3: A1 – K2 Győztese                                               K4: B1K1 Győztese

14:30 5. hely: K1 vesztese – K2 vesztese                            3. hely: K3 vesztese – K4 vesztese

15:30 Döntő: K3 Győztese – K4 Győztese

16:30 Eredményhirdetés

 

 

Vissza