news-hero
Utánpótlás

Liszi Ferenc Röplabda Emléktorna

A DSE Röplabda Akadémia szervezésében 2023. szeptember 30-án (szombaton) kerül megrendezésre a Liszi Ferenc Emléktorna a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában. 

A szeptember 30-án megrendezendő tornán emlékeznek meg a kiváló testnevelőről, edzőről. A mini (2011.január 1 után született) korosztály három kiváló csapata érkezik az emléktornára, a fiatalok így állítanak méltó emléket a kiváló edző és pedagógus szakembernek.

 

Résztvevő csapatok:

Szolnoki Sportcentrum, Kunhegyesi ESE és a DSE Röplabda Akadémia.

Dolmán Viktor edző, az emléktorna főszervezője elmondta fontos, hogy a fiatal sportolók méltón emlékezzenek meg az olyan kiváló szakemberekről, mint Liszi Ferenc.

A verseny célja:

– Megemlékezés korábbi edzőnkről Liszi Ferencről.

– Röplabdás kapcsolatok, barátságok felfrissítése, ápolása.

– Szakmai tapasztalatcserék.

– A bajnokságra való felkészülés mérkőzésekkel.

Az első mérkőzést 10:00-kor kezdjük a Szolnoki SPC csapata ellen.

A torna névadójáról: Liszi Ferenc 1943. január 18-án született Abán, majd 1961-ben kötözött Dunaújvárosba. 1962-ben lett igazolt röplabdázó, ezt követően 15 esztendőn át segítette a Dunaújvárosi Kohász csapatát. Még aktív játékosként vált edzővé, ettől kezdődően szinte minden korosztály mellett megfordult. Számtalan tehetséget nevelt, akik közül többen a korosztályos válogatottakat erősítették, majd később az NB I-ben is megállták a helyüket. Később az NB I-es férficsapat edzője lett, miközben a legfontosabbnak tartott feladatát, az utánpótlás nevelését nem adta fel, így a juniorokkal is foglalkozott. 1993-ban döntött úgy, hogy kizárólag a fiatalokkal fog foglalkozni. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium testnevelő tanára lett. 1996-tól röplabda csapatot szervezett. Ekkor indult el az a páratlan sikersorozat, mely a mai napig tart. Diákcsapataiban megfordult szinte az egész jelenlegi felnőtt válogatott, de a többi korosztály nagy része is az ő keze alatt csiszolódott. Nemcsak edzőjük, hanem apjuk helyett apjuk is volt ezeknek a fiataloknak. Közülük többen már nemzetközi karriert is befutottak Németországban, vagy Olaszországban, köztük Grózer György, Németh Szabolcs, Baróti Árpád, és Tóth Gábor. Szinte hihetetlen, de ez alatt a 18 év alatt 26 diákolimpiai elsőséget szerzett a különböző korosztályokban, emellett számtalan ezüst és bronzérmet, valamint nemzetközi fűződik nevéhez, ezzel öregbítve iskolája, szeretett sportága és Dunaújváros hírnevét. Edzőként és pedagógusként egyaránt nagy tisztelet övezte mind a tanítványok, mind a kollégák részéről.

A verseny helyszíne és kezdete: Dunaújváros Dózsa György Általános Iskola, 2400 Dunaújváros Köztársaság út 14.

Lebonyolítás:

Minden mérkőzés három nyert szettig tart.

Menetrend:

10:00 DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki Sportcentrum

11:30 Szolnoki Sportcentrum – Kunhegyesi ESE

13:00 DSE Röplabda Akadémia – Kunhegyesi ESE

Vissza