news-hero
Utánpótlás

Liszi Ferencre emlékeztünk

2021.09.25. én a Dózsa Iskolában emlékeztek meg a DSE Röplabda Akadémia U13-as fiai Liszi Ferencről, a kiváló pedagógusról, edzőről.

Az emléktorán hat város gyermekei vettek részt, akik között természetesen ott voltak a hazaiak, a DSE Röplabda Akadémia fiai is. Mivel az előző évben játszó fiatalok az idénre egy korosztállyal feljebb léptek, hiszen „öregedtek” egy évet, így egy teljesen átalakult U13-as csapatot vezetett a tornán Dolmán Viktor, a hazaiak edzője:

– Jelenleg korosztályváltáson ment keresztül az U13-as csapatunk. Ezt a legjobban az érzékelteti, hogy a tavalyi csapatból csupán négy játékos maradt a kezem alatt. Az U11-ből feljövő játékosokból töltöttem fel a keretet, akik közül többen olyan fiatalok, hogy jó páran még vissza is játszanak az U11-es és U12-es csapatukba. Ennek előnye a sok mérkőzés, mely a fejlődésüket szolgálja. Én a munkában hiszek, így heti öt edzésünk van napi két órában. Célom, hogy a gyermekeink profi körülmények között sportoljanak. Ezen kívül hosszú távon fontosnak tartom a saját nevelés megtartását. Az lenne a legszebb, ha a dunaújvárosi gyerekek kamaszként, majd ifjú játékosként büszkék lennének arra, hogy képviselik az acélvárost. Ehhez tudom, hogy az edzői munka az kevés, hiszen az értékteremtésben ehhez szükségünk van a játékosokra és szüleikre is. Fontos számomra, hogy a gyermekeknek értéket teremtsek. Megpróbálok napi rutin vinni az életükbe, hogy a mozgás természetes legyen számukra. A tanulás is nagyon fontos, ezért tartom rajta a fiúkon a szemem nem csak az edzésen, hanem azon kívül is.

– Hogyan értékeled a Liszi Ferenc Emléktornán nyújtott teljesítményt?

– A Liszi Ferenc emléktornán az előkelő negyedik helyen végeztünk, amit nem hittem volna én sem, aki minden nap velük dolgozom. A csoportot szett veszteség nélkül abszolváltuk a Fehérvár és a Lőrinc 2000SE ellen. A döntőbe jutásért a Szolnok ellen 2:0-ás vereséget szenvedtünk. Itt sok volt a pontatlanság és kicsit meg is „lepődtünk” a lehetőségtől, hogy akár döntőzhetünk is. A nap fénypontja a Kaposvár elleni mérkőzés volt. A jóval erősebb játékerőt képviselő somogyiak ellen óriásit játszottunk, akikkel szemben a minimális két ponttal maradtunk alul (27:25). A jövő csapatát építve ezek a kiélezett helyzetek is nagyon kellenek, hiszen sokan még csak most voltak első ilyen tornájukon. Nagyon büszke vagyok a srácokra és azt gondolom, hogy Feri bácsi is fentről figyelt minket.

A DSE Röplabda Akadémia mérkőzéseinek eredményei:

DSE Röplabda Akadémia – Fehérvár 2:0

DSE Röplabda Akadémia – Lőrinc 2000 SE 2:0

DSE Röplabda Akadémia – Szolnok 0:2

DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár 0:2

Csapattagok: Andonov Aleksander, Végső Hunor, Téglás Péter, Gyarmati-Tóth Martin, Ádám Robinzon Teodor, Álland Tamás, Csicskovics Marcell, Németh Barna, Kaszás Ármin, Farkas Bálint, Váradi Dániel, Kara Ádám.

Különdíj: Andonov Aleksander

 

A Liszi Ferenc Emléktorna végeredménye:

1.Kecskemét

2.Szolnok

3.Kaposvár

4.DSE

5.Fehérvár

6.Lőrinc 2000SE

Vissza