news-hero
Felnőtt

Magabiztos DKSE győzelem!

A DKSE csapata három szettben aratott magabiztos győzelmet a MÁV Előre Bericap ellen. 

Az Extraliga kvalifikáció  harmadik fordulójában a Dunaújváros és a MÁV Előre léptek pályára. A megyei derbi esélyese a pályaválasztó újváros volt, de biztosra semmiképp nem mehettek a Gelencsér Balázs által irányított fehérváriakkal szemben. A vendégek arra készültek,  hogy Dunaújvárosban törjék meg két meccs óta tartó rossz sorozatukat, így kiélezett, jó meccsre számíthatunk.

Hazai részről jól indult a meccs, hiszen gyorsan elléptünk három ponttal (4:1). Ezt azonban gyorsan ledolgozta a vendég csapat, és egyenlítenie is sikerült (4:4). A folytatásban felváltva estek a pontok, majd Garrett nyitásai után megléptünk három ponttal (10:7). Hátrányát azonban ismét ledolgozta Gelencsér Balázs alakulata, mely a vezetést is átvette (11:13). A forgatókönyv nem változott, vagyis ismét fordulat következett, és a DKSE vette vissza a vezetést (16:13). Ettől kezdve a hazaiak irányították a meccset, akik Bohnicsek nyitásainak köszönhetően jelentős előnyre tettek szert (20:14). A végjátékban megpróbált közelebb érni a MÁV Előre, de így is jelentős előnnyel zárta le a szettet az újváros (25:19).

Fordulást követően ismét Bohnicsek nyitásai sültek el jól (4:2), majd a mezőnyből a csapat is sorra szerezte a pontokat (6:3). A vezetést nem adta ki a kezéből a DKSE, bár a vendégek egyre közelebb értek (11:9). Ekkor úgy tűnt, hogy el is dőlhet a szett sorsa (13:9), ám elég volt két hiba ahhoz, hogy szorossá váljon ez a felvonás (13:12). A meccs hullámzása azonban tovább tartott, melyet a hazaiak használtak ki, és jelentős különbséget tettek közé (20:15). Ezt az előnyt megtartották Gebhardt Áronék, akik magabiztosan zárták ezt a játékot (25:17).

A harmadik szettet Hatvany Zsolt ásszal nyitotta, majd felválta estek a pontok (3:3). Garrett Ethan William lendült ekkor nagyon bele (7:5), akinek a ritmusát Cordies Salazar próbálta felvenni (9:6). A három pont sokáig közte maradt (15:12), így érkeztünk el a 20. pontig (20:17). Itt azonban beragadt a hazai gárda, és felzárkózott a Székesfehérvár (20:19). A vége ezúttal izgalmassá vált, de a Dunaújváros végül sikerrel zárta ezt a szettet is (25:22), mellyel a meccset 3:0-ra hozta.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Örülök, mert hoztuk a kötelező győzelmet. Megérdemeltük a három pontot, mert ellenfelünknél jobb teljesítményt nyújtottunk. A gépezetben akadtak porszemek, így az is, hogy a szetteket nem tudtuk elsőre befejezni. A mérkőzésen elkövetett hibákat ki kell javítanunk a héten, hiszen azokat a Debrecen ellen nem szabad elkövetnünk. Megyünk tovább, és bízom abban, hogy vasárnap is sikerrel zárjuk a találkozót.

 

DKSE – MÁV Előre Bericap 3:0 (25:19, 25:17, 25:22)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Selega Balázs

DKSE: Ethan William Garrett, Ambrus Bence, Bohnicsek Szilveszter, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Duman Hüseyin Batuhan, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Laczi Dominik (liberó), Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Majoros Balázs. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MÁV Előre Bericap: Neukum Gábor, Tóth Kristóf, Kholmann Norbert, Cordies Salazar Yanier, Kulcsár Adrián, Stefanovics Krisztián, Szentesi Bálint (liberó). Cserék: Arató Kristóf, Szőke Zoltán, Náhol Gergő, Takács Milán (liberó). Vezetőedző: Gelencsér Balázs

 

Vissza