news-hero
Felnőtt

Magabiztosan nyert a KRC

Ezúttal sem sikerült a pontszerzés csapatunknak, mely ezúttal idegenben szenvedett 3:0-ás vereséget. 

Kecskeméten játszotta újabb Extraliga mérkőzését csapatunk, melynek külön érdekessége volt, hogy a hazaiak centere Tomanóczy Bálint, vezetőedzőnk nagyfia volt. A találkozó esélyesének egyértelműen a KRC számított, így a mi célunk az volt, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek ellenük, és természetesen megszerezzük első pontunkat az idei kiírásban.

Az előző két mérkőzéssel ellentétben kifejezetten jól indítottuk a meccset (2:4), azonban villámgyorsan reagált a Kecskemét (4:4). A folytatásban nálunk volt az előny 4:6-nál, majd 6:7-nél, de Fundora egyenlített 8-nál. Itt sajnos megállt csapatunk, melyet a KRC hat ponttal büntetett (14:8). Sidiropoulos nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni, így örülhettünk, hogy azokból egyet elrontott (14:9). Tomanóczy Tibor cserékkel próbált meg szisztémát váltani, de mivel ezt követően felváltva estek a pontok, a két csapat közötti különbség nem csökkent (18:12). A végjáték kezdetére jelentős előnnyel érkezett a KRC (21:14), akik végül nyolc pontos előnnyel zárták le a szettet (25:17).

A fordulást követően a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek (7:4), akiket megpróbáltunk lőtávolon belül tartani (9:5). Ez azonban nem sikerült, ami miatt ismét cserélt vezetőedzőnk (12:7). A Kecskemét az előnyét magabiztosan őrizte (15:10), így 17:11-nél indokolt volt vezetőedzőnk első, 20:11-nél pedig a második időkérése. A cél ezzel az is lehetett, hogy el tudjunk mozdulni ebből az állásból, mely végül sikerült is (20:12). Sokkal több örömünk azonban nem lett ebben a szettben, melyet a hazaiak hoztak le sikerrel (25:18).

A harmadik játékban változtatott alap felállásán vezetőedzőnk, mely jó döntésnek bizonyult, hiszen tartottuk a lépést a három légióssal felálló KRC-vel (7:7). A folytatásra sem lehetett panaszunk, mivel Tóth sánca után még mindig fej-fej mellett haladtak a csapatok (10:10). Ez az állás azonban megint nekünk nem kedvezett, főként, hogy ebből négy pontot szerzett a Kecskemét (14:10). Kecskeméti Bálint mozdította el ebből csapatunkat (15:12), de a folytatás már nem sikerült (19:14). A véghajrában sikerült közelebb érnünk ellenfelünkhöz (20:18), ekkor azonban a Kecskemét ritmust váltott, és ponterős játékkal 25:20-ra hozta le a záró felvonást, és összességében 3:0-ra a találkozót.

Kecskeméti RC – DKSE 3:0 (25:17, 25:18, 25:20)

Vezették: Horváth Miklós és Selega Balázs, vonalbírók Baracsi János és Dunszt Ferenc

Kecskeméti RC: Szabó Alpár József, Sidiropoulos Dimitri, Tomanóczy Bálint, Palánkai-Omoshebi Zachary, Fundora Travieso Lázaro Raydel, Argilagos Sogo Yusnaikel, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Kasnyik Bence, Bogdán Bence, Horváth Bálint, Gebhardt Norbert, Baserio Angel Bello Carlos Daniel, Balla Szabolcs, Török Zsombor (liberó). Vezetőedző: Nagy József

DKSE: Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Hatvany Zsolt, Dulcz Bende Levente, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Pintér Barnabás, Tajti Olivér, Szabó Péter, Tóth Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

Vissza