news-hero
Utánpótlás

Második helyen zárt a DSE U19-es 2-es csapat

A DSE Röplabda Akadémia U19-es 2-es csapata a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában lépett pályára.

Kettő mérkőzés várt ma a DSE Röplabda Akadémia U19-es 2-es csapatára, akik a Kecskemét, majd a GLP Nyíregyháza ellen léptek pályára a Dunaújváros Dózsa György Általános Iskola tornacsarnokában. Bartal Gergely edző tanítványai a Kecskemét ellen kezdték a napot, mely összecsapás igen magas színvonalú volt. Az első szettet 25-17-re nyerték Szabó Kornélék, akik a második menetet is hasonló különbséggel húzták be (25-18). Ekkor azonban megtáltosodott a DSE. A harmadik szettben már mi voltunk a jobbak (23-25), majd ez olyan erőt adott, hogy a negyedikben nem volt ellenszere ellenfelünknek a játékunkra (11-25). Így kétszettes hátrányból sikerült felállni, és egyenlíteni, ezzel együtt kiharcolni a döntő játszmát. Abban azonban most a vendégek voltak a jobbak (15-10), így a vége 3-2 lett a Kecskemét javára. A második meccsünket a GLP Nyíregyháza ellen játszottuk, ahol igen nagy volt a két csapat közötti játéktudásbeli különbség, mely a végeredményben tükröződött. Az első felvonást 25-12-re, a másodikat 25-9-re, míg a harmadikat 25-13-ra nyerték meg a mieink, akik a napi összesítésben így a második helyen végeztek csoportjukban.

Bartal Gergely értékelése: A papíron erősebb kecskeméti gárda ellen kezdtük a napot, de kicsit álmosan illetve sok hibával, főleg az első két szettben. A harmadik szettben nagy erőket mozgósítottunk, illetve az ellenfél is sokat hibázott, így sikerült azt megnyernünk, és ha már lendületbe jöttünk, megnyertük a negyedik szettet is. Sajnos az ötödikre megújult a kecskeméti gárda, amellyel megnyerték a meccset. Van egy kis hiányérzetem, mert nyerhettünk is volna, de az is nagy dolog, hogy felálltunk 2-0-ás hátrányból. A Nyíregyháza ellen nagyon magabiztos játékkal nyertük a meccset 3-0-ra, így a cseréknek is lehetőséget adhattam. Jelenleg a második, továbbjutó helyen állunk, amelyet mindenképp megszeretnénk tartani a visszavágó után is. Örülünk, hogy az 1-es csapat is az első továbbjutó, mi pedig ugyancsak a továbbjutók vagyunk második hellyel. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Köszönjük a szülőknek a szurkolást!

Eredmények:

Kecskeméti RC – DSE Röplabda Akadémia U19-es 2. 2-3 (25-17, 25-18, 23-25, 11-25, 15-10)

DSE Röplabda Akadémia U19-es 2. – GLP Nyíregyháza 3-0 (25-12, 25-9, 25-13)

A DSE Röplabda Akadémia U19-es 2. csapata: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András, Majoros Balázs, Szabó Máté Tamás, Dulcz Bende Levente, Tamási Dávid Marcell, Lombos Gábor, Juhász Barnabás. Vezetőedző: Bartal Gergely

 

Vissza