news-hero
Utánpótlás

Második Liszi Ferenc Emléktorna!

A DSE Röplabda Akadémia szervezésében 2019. szeptember 29-én, vasárnap, a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában kerül megrendezésre a II. Liszi Ferenc Emléktorna.

A DSE Röplabda Akadémia játékosai az idén már második alkalommal, kedvenc sportágával, a röplabdával emlékeznek meg Liszi Ferencről, Feri bácsiról, a kiváló testnevelőről, nagyszerű edzőről. Az idén az U13-as fiú mini korosztály nyolc kiváló csapata érkezik Dunaújvárosba. Így vendégül látjuk a Kecskeméti Arany 1, a Kecskeméti Arany 2, a Kecskeméti Vásárhelyi, a Szolnoki Sportiskola 1, a Szolnoki Sportiskola 2 és a Lőrinc 2000 gárdáit, míg a hazaiakat a DSE Röplabda Akadémia 1, és a DSE Röplabda Akadémia 2 csapatai képviselik. A fiatalok ezzel az emléktornával állítanak méltó emléket a kiváló edző és pedagógus szakembernek. Mint azt a szervezők nevében Dolmán Viktor edző elmondta, fontos, hogy a fiatal sportolók is megismerjék a klub múltját és a tradícióit is, továbbá fontosnak tartja a méltó megemlékezést az olyan kiváló szakemberekről, mint Liszi Ferenc.

A torna névadója, Liszi Ferenc 1943. január 18-án született Abán, majd 1961-ben kötözött Dunaújvárosba. 1962-ben lett igazolt röplabdázó, ezt követően 15 esztendőn át segítette a Dunaújvárosi Kohász csapatát. Még aktív játékosként vált edzővé, ettől kezdődően szinte minden korosztály mellett megfordult. Számtalan tehetséget nevelt, akik közül többen a korosztályos válogatottakat erősítették, majd később az NB I-ben is megállták a helyüket. Később az NB I-es férficsapat edzője lett, miközben a legfontosabbnak tartott feladatát, az utánpótlás nevelését nem adta fel, így a juniorokkal is foglalkozott. 1993-ban döntött úgy, hogy kizárólag a fiatalokkal fog foglalkozni. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium testnevelő tanára lett. 1996-tól röplabda csapatot szervezett. Ekkor indult el az a páratlan sikersorozat, mely a mai napig tart. Diákcsapataiban megfordult szinte az egész jelenlegi felnőtt válogatott, de a többi korosztály nagy része is az ő keze alatt csiszolódott. Nemcsak edzőjük, hanem apjuk helyett apjuk is volt ezeknek a fiataloknak. Közülük többen már nemzetközi karriert is befutottak Németországban, vagy Olaszországban, köztük Grózer György, Németh Szabolcs, Baróti Árpád, és Tóth Gábor. Szinte hihetetlen, de ez alatt a 18 év alatt 26 diákolimpiai elsőséget szerzett a különböző korosztályokban, emellett számtalan ezüst és bronzérmet, valamint nemzetközi fűződik nevéhez, ezzel öregbítve iskolája, szeretett sportága és Dunaújváros hírnevét. Edzőként és pedagógusként egyaránt nagy tisztelet övezte mind a tanítványok, mind a kollégák részéről.

Az emléktorna lebonyolítása

A csoport:

9:30 Kesi Arany 2 – Kesi

10:30 Szolnok Sportiskola 2 – DSE Röplabda 1

11:30  Kesi Arany 2 – Szolnok Sportiskola 2

12:30 Kesi – DSE Röplabda 1

13:30 Kesi Arany 2 – DSE Röplabda 1

14:30 Kesi Vásárhelyi – Szolnoki Sportiskola 2

 

B csoport:

9:30 DSE Röplabda 2 – Lőrinc 2000

10:30 Kesi Arany 1 – Szolnok Sportiskola 1

11:30 Kesi Arany 1 – DSE Röplabda 2

12:30 Szolnok Sportiskola 1 – Lőrinc 2000

13:30 Kesi Arany 1 – Lőrinc 2000

14:30 Szolnok Sportiskola 1 – DSE Röplabda Akadémia 2

A csoportküzdelmek után keresztjátékra kerül sor, majd következnek a helyosztók. Az eredményhirdetés 19 óra körül várható.

 

Vissza