news-hero
Felnőtt

Megérdemelt Kistext siker

Az utolsó szettet kivéve a kiváló légiósaival felálló Kistext magabiztosan győzte le csapatunkat.

A Kistext elleni mérkőzéssel folytatódott a férfi röplabdázók Extraliga sorozata. Ezúttal hazai pályán játszott csapatunk a tabella 5. helyén álló fővárosiak ellen. A vasárnapi mérkőzésnek Weczera Csaba gárdája volt az esélyese, de nem csupán a helyezésbeli különbség miatt. Tomanóczy Tibor vezetőedzőnek az is nehézséget okozott, hogy a felnőttek között több játékosa sérüléssel bajlódott, emellett csapatunk az U19-es forduló miatt ismét foghíjas volt, mely nagyban nehezítette a taktikai sokszínűséget.

Az elejét a Kistext kapta el jobban (1:4), majd mi következtünk két szép ponttal, ám ekkor megállt a gépezet. Kalmár nyitásából nem tudtunk elforogni, így mg mi 4 pontnál megragadtunk, a Kistext folyamatosan gyűjtötte pontjai számát (4:12).

Ilia Makarov elemi erejű befejezését, majd ász nyitását nem sikerült hárítanunk, melyet követte a második hazai időkérés (6:16). A folytatásban ez a tízes távolság megmaradt (9:19), mely a végére még tovább nőtt (12:25).

Fordulás után sokkal jobb játékot mutattunk, és megpróbáltunk közel maradni a Kistexthez (3:4). Ekkor újabb mélypont következett, melyet kegyetlenül kihasznált a vendég együttes (4:12).

Gönczi nyitásai sorban ültek, melyekből nem tudtunk visszatámadni, majd miután ebből elforogtunk, Makarov nyitott meg minket (8:15). Szerkezetet váltott Tomanóczy Tibor, így Hatvany ütőből vált feladóvá.

Ettől annyiban változott meg a játék, hogy felváltva estek a pontok, de ettől a távolság nem csökkent (11:18). A végjátékban nem sikerült faragni a hátrányból (15:26), így 0:2-vel fordultunk.

A harmadik szettben úgy tűnt, egy lapra teszünk fel mindent, hiszen vesztenivalónk már nem volt (4:4). A nagy akarásba sajnos egy súlyosabb sérülés is becsúszott (6:6). Winter László bokája fordult ki, aki ezt követően nem tudta folytatni a játékot. Természetesen mielőbbi gyógyulást kívánunk játékosunknak! A folytatásban a Kistext lépett el hárommal (6:9), ezt azonban hatalmas erőfeszítéssel ledolgoztuk (13:13).

Sőt! 16-nál a vezetést is átvettük (16:15), és a huszadiknál is nálunk volt az előny (20:17). Reffatti visszaküldésével alaposan megváltoztatta Weczera Csaba csapatának játékát (21:20), hiszen az előnyünk leapadt. A végjáték még tartogatott izgalmakat (23:23), melyet végül az akkor három idegenlégióssal felálló Kistext hozott le (24:26).

Tomanóczy Tibor (vezetőedző): A több idegenlégióssal felálló vendégek a mérkőzés folyamán végig jól nyitottak, és erősebbek is voltak nálunk. Nem tudtuk felvenni velük a ritmust, így megérdemelten nyertek. Akkor, amikor olyan összetételű volt a Kistext, akikkel szemben volt esélyünk, akkor szoros volt a mérkőzés. Reffatti nagyon jól játszott, és Kalmár Ákos nyitásai voltak nagyon erősek. Egyszerűen ezek ellen nem volt ellenszerünk. Gratulálok a Kistextnek, mi pedig dolgozunk tovább.

DKSE – KISTEXT 0:3 (12:25, 15:26, 24:26)

Vezették: Halász Enikő és Ujházi Mónika, vonalbírók Hidegkuti Dorottya és Zarándy Zita Ilona

DKSE: Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Dulcz Bende Levente, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Szabó Péter, Winter László Zétény. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

KISTEXT: Kalmár Ákos, Ilia Makarov, Szabó Márton, De Bairros Rafael, Óhidi Richárd, Reffatti Da Costa Willian, Bán Viktor (liberó). Cserék: Erki Milán, Bokor Gábor. Gönczi Imre, Kocsondi Dávid, Lassu Ádám (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba

Vissza