news-hero
Felnőtt

Megérdemelt szegedi siker

Magabiztos, 3:0-ás győzelmet aratott listavezető Szeged a DKSE együttese ellen.

Az NBI listavezető csapatát, a Vidux-Szegedi RSE együttesét fogadta csapatunk a Dunaújváros Sportcsarnokban. A találkozó szomorú hangulatban kezdődött, hiszen a napokban elhunyt Tomanóczy Tiborra, csapatunk vezetőedzőjének édesapjára emlékeztünk egyperces gyászszünettel.
A DSE Röplabda Akadémia, a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület Röplabda Szakosztálya, valamint a magyar röplabdasport nagy családja megrendülten, mély fájdalommal fogadta a hírt, miszerint vezetőedzőnk édesapja, Tomanóczy Tibor életének 73. évében elhunyt. Élete, lételeme volt a röplabda egykori NB I-es játékosként, edzőként és játékvezetőként egyaránt. Számos nagyszerű játékost nevelt, és rengeteg gyermekkel szerettette meg a röplabdázást. A 2011-ben újjáalakult ZTE Röplabda Klub alapító elnöke, elnökségi tagja, edzője volt. Meghatározó személye volt az egyesületnek. Jó kedve, magas szintű szakmai tudása hiányozni fog mindannyiunknak. Munkája elismeréséül a Magyar Röplabda Szövetség 2019-ben Magyar Röplabdáért Emlékplakett kitüntetésben részesítette. Emléke örökké szívünkben él.

A szomorú gyászszünet után a csapatok nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, de egyik fél sem tudott igazán ellépni a másiktól (8:8). A folytatás is hasonló volt, hiszen a felek felváltva szerezték pontjaikat, majd 13:15-nél lett kettő pont a hátrányunk. Jó volt látni, hogy a listavezetővel szemben milyen remekül játsszunk, hiszen a két pontot azonnal le tudtuk dolgozni. A szett hajrájában ismét lemaradtunk kicsit (18:20), melyet nem sikerült ledolgoznunk (22:25).

Fordulás után a Szeged irányította a játékot (3:6), akikre amikor kicsit felzárkóztunk (5:6) ismét el tudtak lépni (6:9). Mivel egy-egy hiba becsúszott játékunkba, a vendégek egyre jobban eltávolodtak tőlünk (7:13). Raidel pontja után sikerült elforognunk ebből az állásból, de sajnos gyorsan visszakerült a nyitás a Szegedhez (9:16). Ezt a nagy hátrányt pontról-pontra megpróbáltuk ledolgozni (13:17), mely úgy tűnt, sikerülhet is (21:22). A legvégét azonban a Szeged hozta, így a második felvonást is behúzták (22:25).

A harmadik játék megint szoros volt (3:4), de elég volt egy kisebb hullámvölgy ahhoz, hogy a Vidux megint ellépjen tőlünk (4:7). Megint mehettünk az eredmény után (7:8), de amikor egyenlíthettünk volna, akkor mindig tudott váltani a Szeged (8:11). A felzárkózásra fordított energia sokat vett ki csapatunkból (9:14), ráadásul a vendégek egy-egy könnyebb pontot is begyűjtöttek. Ekkorra mintha fejben is elfáradtunk volna, mert elkezdett szétesni a játékunk (12:18). A távolság sajnos nem csökkent a két csapat között (15:22), így a Szeged könnyen nyerte a szettet, és a meccset egyaránt (16:25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Kisebb technikai hiba miatt Pavliuk Vladyslav nem tudott játszani, így a Szegednek ez könnyebbséget okozott. Ettől függetlenül fiatal csapatunknak jobban kellett volna küzdenie, ráadásul a harmadik szettre úgy éreztem, elengedtük a meccset. Ez természetesen érthető is, hiszen a fiataloknak nem volt egyszerű ezt a lehetőséget azonnal megragadniuk, viszont abban az esetben, ha oda szeretnénk kerülni a tabellán, ahová helyezzük magunkat, akkor a fejekben és a játékban helyre kell tennünk magunkat. Az biztos, hogy a mainál sokkal jobban is tudunk játszani.

DKSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (22:25, 22:25, 16:25)

Vezették: Szél Márta Judit és Varjasi Melinda

DKSE: Tóth Kristóf, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Szalai Kristóf, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Cserék: Velychko Bohdan, Béres Mátyás (liberó), Juhász Barnabás, Farkas László, Vida Péter,. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd Pál, Kasnyik Bence, Dileo Tomas, Honti Szilárd, Durion Pozzobon Davi Luiz, Borsi Levente (liberó). Cserék: Bodnár Lajos, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor Tamás Csányi Dániel, Polyák Péter (liberó). Vezetőedző: Fésüs Erzsébet

Vissza