news-hero
Felnőtt

Megérdemelt TFSE győzelem a DKSE ellen

Az idei szezon utolsó előtti NBI-es mérkőzésén a DKSE röplabda csapata vereséget szenvedett a TFSE otthonában.

A DKSE NBI Extraligás csapata az alsóházi rájátszás utolsó előtti fordulójában a fővárosba, a TFSE otthonában lépett pályára. Az esélyek a hazaik mellett szóltak, de a célunk a papírforma borítása volt. Ebben a felfogásban lépett pályára csapatunk, hiszen mindannyian meg szerették volna mutatni, hogy több van bennük, mint amit az eddigi meccseken az eredmények tükröztek.

Az első szettben mintha nem érezte volna egyik csapat sem a pálya széltét és hosszát, mivel több nyitást is rontottak a fiúk. A vezetés folyamatosan a hazaiknál volt, de mi próbáltunk a közelükben maradni (8-7). A folytatás sem hozott változást, hiszen ismét több nyitásrontás történt, viszont Tóth, Gebhardt és Quintz pontjainak köszönhetően ellépett a TFSE (16-10). Tomanóczy Tibor kért időt, Gyorsan, két labdával később a második időt is ki kellerr kérni (18-10), de sehogy sem sikerült elforognunk ebből az állásból. Ez az időszak el is dönötte a szettet, hiszen a végjátékban 11 pontos előnyt harcolt ki a TFSE (21-10), akik végül 25-13-mal húzták be ezt a játékot.

A térfélcserét követően megpróbluk rendezni a gondolatainkat az első szett hidegzuhanyát követően, ám Tóth Kristóf vezéregyéniséggé lépett elő, aki vállán vitte csapatát (8-5). Két remek pontunk után közel álltunk az egyenlítéshez, ám a lehtőséggel nem tudtunk élni, a hazaiak azonban ezt kihasználva tartották az előnyüket (12-10). Ami azonban ekkor nem sikerült, két hazai hiba után igen (12-12). A folytatás azonban két hazai pontot hozott, vagyis a vezetést nem tudtuk átvenni, ráadásul megint küzdhettünk az egyenlítésért (14-12). 17-13-as TFSE vezetésnél kért időt vezetőedzőnk, ami után visszavettük a nyitást (17-14). A 14 pontukról azonban nem tudtunk tovább forogni, ami a végjáékra hat pontos hátrányt jelentett (20-14), ahonnan már nem volt lehetőségünk visszajönni a meccsbe (25-20).

A harmadik szett hárompontos előnyt harcolt ki a TFSE (6-3), melyet villámgyorsan tovább növeltek (10-3). Időkéréssel és cserékkel próbálta megváltoztatni a játék menetét Tomanóczy Tibor vezetőedzőnk, de ekkor hátrányt ledolgozni nem volt erőnk. Ráadásul a fővárosiak meg jobban rákapcsoltak, míg mi egyre jobban elfogytunk (13-4). A magabiztos előny tudatában Gebhardtéknak már csak az volt a dolguk, hogy lehozzák a szett és a meccs végét, amely sikerült is nekik (25-15). A TFSE teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót.

TFSE – DKSE 3-0 (25-13, 25-20, 25-15)

Vezették: Filibér Tamás Sándor és Bibók Ferenc

TFSE: Gebhardt Norbert, Winter László Zétény, Merkler Ábel, Quintz Tamás, Tóth Kristóf, Tóth Máté, Laczi Dominik (libero). Cserék: Füzék Zalán, Horváth Bálint, Balázs Bálint, Mihucz Csaba, Németh Máté Teó, Knobloch Ferenc Bence, Tepszis Ákos (libero). Vezetőedző: Nagy Gergely

DKSE: Németh Zoltán, Vadász Krisztián, Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, Peredi Zoltán, Farkas László, Kuti Márk László (libero). Cserék: Makó József Gábor, Herceg Kristóf, Juhász Barnabás, Papp Tamás Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

Vissza