news-hero
Felnőtt

Megerőltetés nélkül győzött a Debrecen

A DKSE játékosai mindent megpróbáltak, de csak megnehezíteni tudták a DEAC győzelmét a röplabda NBI Extraliga mai játéknapján.

Két forduló után két vereséggel álló csapatunk ezúttal Debrecenbe utazott, hogy a komoly játékoskerettel rendelkező DEAC ellen jó játékkal rukkoljon elő. Fodor Antal együttese az idei kiírás során minkét meccsén 3-2-es végeredményt ért el, de míg a Szegedtől kikapott, a Dágot le tudta győzni. A mai összecsapásnak is a vendéglátók voltak az esélyesei, de bíztunk abban, hogy Tomanóczy Tibor tanítványai megnehezítik majd a tavaly még nálunk játszó, Pavliuk Vladyslavot soraiban tudó DEAC dolgát.

Nagyon bekezdett a Debrecen, akik villámgyorsan elléptek négy ponttal (4-0). Miután az első pontjaink megszülettek úgy tűnt, hogy közelebb érhetünk, melyet Farkas nagyszerű pontja bizonyított (7-4). Ezt a lehetőséget azonnal megállította a hazai gárda, de ezzel szemben sikerült egy-egy remek pontot szereznünk (13-8). Tomanóczy Tibor vezetőedzőnk 16-9-es állásnál kérte ki az első idejét, majd cserével próbált meg a játékon változtatni, de a DEAC-ot ez nem zavarta meg, akik sorra szerezték pontjaikat (20-10), és könnyedén nyerték meg a szettet (25-11).

A fordulást követően továbbra is megmaradt a két csapat közötti hatalmas különbség mind a mutatott játékban, mint a pontok számában (6-2). Nem találtuk meg az ellenfél ütői elleni ellenszert, melyhez sorra jöttek a kapott ászok is (9-2). Fiainkon látszott, hogy minden labdáért nagyon mennek, így egy-egy pontnak is örülnünk kellett (12-5). Göczi Dániel adott ki minden dühöt magából a hatodik pontunkat szerezve, mely szépségtapasz volt a látottakra. Ettől egy kisebb lendületre kaptunk, és öt pontra közelítettük meg a vendéglátókat (14-9). Ennél közelebb azonban nem kerültünk Bagicsékhoz (18-10), viszont örülhettünk Béres és Göczi szép pontszerzéseihez, ami a jövőt nézve motiváló kell legyen (22-15). A játék végén sajnos hibáztunk, így a DEAC a második szettet is behúzta (25-16).

A harmadik szettben többet cseréltünk, hiszen minden fiatalunknak meg kellett éreznie milyen az, amikor sokkal erősebb ellenfél ellen játsszunk (8-3). Ez pedig a mai meccsre egyértelműen kimondható volt, hiszen a Debrecen a játék minden elemében felülmúlt bennünket. A szett közepére ez már csapatunkon is látszott, hiszen a meccs eleji motiváltság ekkorra eltűnt, főként, amikor egy kétes pontot nem a mi javunkra ítéltek meg (13-3). De nem ez döntötte el a mai meccset (25-14). A vereségből tanulnunk kell, hogy a csütörtök esti, TFSE elleni hazai derbin egy bátor DKSE-t lássunk!

DEAC – DKSE 3-0 (25-11, 25-16, 25-14)

Vezették: Villás Tibor Richárd és Jámbor Tamás Zoltán

DEAC: Moret Vargas, Pavliuk Vladyslav, Kiss Imre, Tóth András, Bagics Balázs, Veres Bence, Bán Viktor (libero),. Cserék: Remete László, Imre Tibor, Dorogi Máté, Korbély Dániel, Elleh Jonathan Chidi, Cesar Coelho Rabel Willian, Vereb (libero), Vezetőedző: Fodor Antal

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző Engyel László

 

Vissza