news-hero
Felnőtt

Megizzasztottuk a Pénzügyőrt

Nagyszerű periódusokat produkált a DKSE a Pénzügyőr ellen, de a fővárosiak mindvégig kézben tartották a meccset, és megérdemelten nyertek.

Vasárnap este a férfi Extraliga tavalyi szezonjának győztesét, a jelenleg legerősebb, legjobb formában lévő Extraligás csapatot, a Pénzügyőrt fogadtuk. A találkozó egyértelmű esélyese a fővárosi gárda volt, amelynek keretében a kiváló magyar játékosok mellett meghatározó tudású légiósok szerepelnek. Ezzel szemben a mieinknek a kezdőcsapat összeállítása sem volt könnyű feladat, mivel Tomanóczy Tibor vezetőedző keretből jelenleg négyen küzdenek bokasérüléssel, valamint azok a fiatalok sem álltak rendelkezésére, akik az U19-es csapatunkkal Kecskeméten szerepeltek.

Nagyszerű csatát hozott a meccs eleje, ahol a mieink emberfeletti teljesítményt nyújtva tartották a lépést a bajnok gárdával (10:10). Az első nagyobb különbséget, ami mindösszesen kettő pont volt (12:14) a Pénzügyőr tette közé, melyet Laczi Dominik szűkített egyre egy nagyszerű támadás végén. A folytatásban beindultak a vendégek (13:17), akik ezt a négy pontot meg is tartották (16:20). Fordulat Sümegi nyitásai után következett, aki nagyszerűen tette át a labdákat a túloldalra (21:22). A vége ezzel izgalmas lett, melyet végül Kovács Zoltán zárt le (22:25).

A második játékra változtatott alap felállásán Jókai Zoltán, ami be is jött számára, hiszen a Pénzügyőr villámrajtot vett (3:7). Kovács Zoltánék előnyüket könnyedén tartották, akik mind sáncmunkában, mind a támadások befejezésében nagyszerűek voltak (7:14). Ekkora hátrányból nem sikerült felzárkóznunk (10:17), melynek rontott nyitásaink is okozói voltak (10:18). Amikor úgy tűnt, mégis zárkózhatunk (18:23), megrázta magát a PSE, és lezárta a szettet (19:25).

Fordulás után ismét változtatott Jókay Zoltán, aki ekkor szinte minden játékosának lehetőséget adott. A szett eleje megint szoros volt (5:6), majd a PSE hármat tett közé (7:10). Igaz, ekkor fel tudtunk zárkózni (9:10), sajnos azonban az egyenlítés elmaradt (10:12). A folytatásban jól játszottunk, de a vége sehogy sem sikerült, így megint futhattunk az eredmény után (13:18). Ekkor érezhető vált, hogy a Pénzügyőr az előnyét már nem adja ki a kezéből, melyet még tovább is tudott növelni (15:21). A mieink azonban hatalmas hajrát indítottak (19:22), ezt azonban a PSE hárította, és végül megnyerte a meccset (22:25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Azzal a kerettel, ami ma rendelkezésünkre állt, jól játszottunk. Az első szettben kifejezetten jól tartottuk magunkat, majd a másodikban rosszul indultunk, a végére azonban összekaptuk magunkat. Amit tudtunk, azt a harmadik szettben is kihoztuk magunkból. Sajnos sokan hiányoztak, akiket pótolnunk nem sikerült. Öröm volt, hogy Szabó Péterre liberóban számíthattunk. Természetesen dolgozunk tovább, de a nyitásainkon javítanunk kell.

DKSE – Pénzügyőr SE 0:3 (22:25, 19:25, 22:25)

Vezették: dr Árpás Krisztina és Varjas Melinda, vonalbírók Hidegkuti Dorottya és Kovács Gábor

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Gutierrez Dufour Mauricio, Hatvany Zsolt, Szabó Péter (liberó). Cserék: Gőczi Dániel, Sümegi Kristóf András (liberó), Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Pénzügyőr SE: De Sousa Soares Igor, Magyar Bálint, Gacs Dániel, Kovács Zoltán, Kiss Dániel, Rása Alex, Feliciano Jorge Bruno (liberó). Cserék: Szabó Vilmos, Solti Péter Miklós, Majoros Balázs, Da Silva Santos Pedro Luiz, Tordai Ábel Zsolt, Dávid Csanád, Kozhuharov Maksim (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán

Vissza