news-hero
Felnőtt

Megkezdtük a felkészülést

Még nem teljes a létszám, ennek ellenére megkezdte a felkészülését a 2019-2020-as idényre a Dunaferr SE röplabda csapata.

A mai napon Tomanóczy Tibor vezetőedző megnyitójával kezdetét vette az a munkafolyamat, mellyel a Dunaferr SE röplabdázói megkezdik felkészülésüket az új idényre. Bár a csapattól több távozó is van, akik vagy tanulmányaikat kezdik meg felsőoktatási intézményben, vagy családi okok miatt hagytak fel a sporttal, vagy éppen más egyesülethez igazoltak, a jelek az idényre bíztatóak. Ennek egyik jele, hogy a magyar férfi röplabdasport talán utolsó, ma még aktívan sportoló ikonja, igazi világsztárja, Mészáros Dömötör ebben az évben a Dunaferr együttesét erősíti. Rajta kívül még több röplabdázóval folytat tárgyalásokat az egyesület vezetősége, de az ő neveiket most még nem tudjuk nyilvánosságra hozni. Akik a csapat gerincét fogják adni továbbra is azok a tehetséges fiatalok, akik Dunaújvárosban végzik középiskoláikat. Ők azok, akik már belekóstoltak az elmúlt szezon során az NBI-es röplabdázás világába, így azokkal a tapasztalatokkal felvértezve várják az idei bajnokságot. Az első edzésen a hiányzók között volt még Hatvany Zsolt, akivel már megállapodott a folytatásról a klub, valamint azok a fiatal tehetségek, akik jelenleg a korosztályos válogatott összetartásán vesznek részt. Tomanóczy Tibor már a célt is nyilvánvalóvá tette csapata számára, vagyis bekerülni a rájátszás végére a csoportjuk első három helyére, amely a rájátszás során Extra Ligás helyet jelentene:

– Több fiatal távozott együttesünktől, de azok, akikre építeni szerettük volna az idei felnőtt csapatot nálunk maradtak, itt folytatják pályafutásukat. Mészáros Dömötör személyében sikerült erősítenünk, de még további játékosokkal folytatunk egyeztetéseket. Bízom abban, hogy az előttünk álló szezonra tudunk még erősíteni. Nagy örömünkre Hatvany Zsolt vállalta a következő szezont is, így vele, Dömötörrel, valamint azokkal a fiatalokkal, akik az elmúlt szezonban, szezonokban megszerezték tapasztalataikat, méltó ellenfelei leszünk a többi csapatnak.

– Mennyire látod megfelelőnek a csapat korbeli szórását?

– Mindenképpen nehéz munkának nézünk elébe. Ez nem csak az életkori sajátosságból, hanem abból is fakad, hogy nincs két egyforma év. Tehát hiában van a fiatalokban benne az előző év, évek tapasztalata, minden szezon mást tartogat. Abban bízom, hogy jó csapatot tudunk összerakni. Az biztos, hogy a húzó emberek felnőtt játékosaink, Hatvany és Mészáros lesznek, de ők olyan személyiségek, akik rendet fognak tudni tartani a pályán és azon kívül is. Az még kérdéses, hogy melyik poszton ki fog játszani, a lényeg azonban az, hogy mindenki pluszt adjon hozzá a csapat teljesítményéhez. Az biztos, hogy minden elmenő pótlása nehéz feladat, de pont ez a nehézség adja meg a munka szépségét. És azt is látni kell, hogy azok a fiatalok, akik tőlünk igazoltak el más csapatokhoz, milyen karriert futnak be. Büszkék vagyunk arra, hogy ez így van, hiszen ez a DSE Röplabda Akadémia utánpótlás nevelő munkáját, tehát saját munkánkat dicséri. De ezt szeretnénk még hatékonyabban végezni.

– Nagyon gyorsan jön az első edzőmérkőzés, melyet augusztus 22-én 17 órától játszotok a Dunaújváros Sportcsarnokban.

– Egy német csapattal fogunk játszani, ami csak azért jöhetett létre, mert az ellenfél edzője, Beregszászi Szabolcs, jó barátom. Itt nem az eredmény számít majd, hanem az, hogy a fiúk minél hamarabb felvegyék az új szezon ritmusát. Ezen kívül természetes módon figyelni kell arra, hogy nehogy valaki sérülést szenvedjen. Az biztos, hogy a meccs arra jó lesz, hogy lássunk egy másik fajta röplabda kultúrát.

Mint azt Tomanóczy Tibor elmondta még, az első igazi megmérettetés a szeptember 14-i Szász Antal Emléktorna lesz, melyen a Komarno, a Pénzügyőr, és a Szolnok lesznek a Dunaferr ellenfelei.

 

Vissza