news-hero
Utánpótlás

Megvan az első aranyérem

Hat csapatos tornán, Kalocsán szerepelt a DSE Röplabda Akadémia U 13-as női röplabda csapata.

A 6 csapatos tornán lányaink a Pécs és a Palota csapatával került egy csoportba. A Pécs ellen kezdtünk egy könnyed bemelegítő meccsel, melyet 3-0-ra nyertünk meg (25-15, 25-19, 25-2). Ezután következett a Palota, akikkel még nem találkoztunk, de ők az országos rangsorban előttünk állnak. A lányok nagyon összeszedett játékkal hozták a meccset 2-1 arányban (25-9, 13-25, 25-14). Ezzel csoport győzelmet jelentett, így következett a keresztjáték a Hercules ellen. Velük még szintén nem találkoztunk, és szintén előttünk voltak a ranglistán. A lányok ismét kiváló teljesítményt nyújtottak, és 2-1-re nyerték a meccset. (25-11, 25-27, 25-22). Ezzel jöhetett csapatunk második döntője (az elsőt Tatabányán játszottuk) a Kecskemét ellen. Ők szintén előttünk álltak a ranglistán, de ez sem zavarta a lányokat, és biztos játékkal nyertük ezt a mérkőzést is 2-1-re (16-25, 25-17, 25-19), ezzel megszületett leány csapatunk első aranyérme.

Johan József edző: Rettenetesen büszke vagyok a csajokra! Ma átléptük a saját árnyékunkat. Nem volt veszekedés, nem volt probléma. Tökéletes volt a csapategység. Egymást múlták felül az egyéni teljesítmények. Úgy érzem, hogy jogosan, és megérdemelten ismét tudtunk lépni egy komoly lépcsőfokot. Ha két hét múlva Kecskeméten is tudjuk így folytatni, akkor komoly esélyeink vannak az országos, 8-as döntőre! Én nagyon bízom a csajokban!

A csapat legjobb játékosa Tomanóczy Eszter lett.

A második sorból elégedett voltam Csizmadia Maja és Tóth Hajni játékával.

A csapat tagjai: Simon Réka, Pász Rebeka, Tomanóczy Eszter, Váradi Arabella, Csizmadia Maja, Gurics Anna, Kotaszek Rebeka, Takács Nikolett, Tóth Hajnalka, Varga Flóra.

 

Vissza