news-hero
Felnőtt

Megvan az első győzelem!

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata izgalmas, de sok ki nem kényszerített hibát elkövetve győzte le 3-1 arányban a Szolnok együttesét.

Ma este a Dunaújváros Sportcsarnokban alsóházi rangadón fogadta a Dunaferr SE első osztályú röplabda csapata a Szolnok együttesét. Mivel mindkét fél még nyeretlen volt az idei kiírásban, így mindenképpen kiélezett, végletekig izgalmas mérkőzésre számíthattunk. Ennek megfelelő hőfokkal indult a találkozó, melyen mindkét gárda a szokottnál is idegesebben kezdett, ettől függetlenül öt ponttal megléptünk (5-0).  A következő labdamenetekben azonban több hiba csúszott be, így egyenlített a Szolnok (6-6). Itt azonban újabb fordulat következett Iván Bence nyitásai után (15-7), mely előnyt sikerült megtartani (15-10). Mivel a hullámzó játék kissé kisimult, így a vezetésünk egyre nőtt (21-11). A Szolnok becsülettel küzdött, és a hazai hibákat kegyetlenül ki is használta (21-15), de a végét Tomanóczy Bálint pontjával a Dunaferr zárta le (25-17). A második szett szorosan indult (5-5), mely időszakban egymás hibáiból éltek a csapatok (6-9). Tomanóczy Tibornak ekkor időt kellett kérnie, de ez sem segített (9-11). Továbbra sem tudott felpörögni csapatunk, ráadásul a hibáink száma sem csökkent, a hátrányunk viszont folyamatosan nőtt (15-20). Ezt nem tudták feldolgozni a fiaink, amely egyenes következménye lett a szett elvesztésének (17-25).

A fejeket a térfélcsere idejében kellett helyreraknia a szakvezetésnek, és ami döntőnek bizonyult, hogy beállt a kezdő felállásba a rutinos Hatvany Zsolt, hiszen ő belülről tudta motiválni csapattársait. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de csak azért, mert egymás hibáiból szerezték pontjaikat (7-7). Innen azonban sikerült megindulni (12-8), és a négy pontos előnyt megőrizni (17-13). A vége tartogatott még izgalmakat, végül azonban a miénk lett a szett (21-21). A negyedik játékot jól indítottuk, viszont ismét gyerekes hibák miatt szoros lett az állás (6-5). A folytatásban felpörgette a ritmust a Dunaferr, amely szép pontokban mutatkozott meg (14-7). Ezt az előnyt megpróbálták csökkenteni a vendégek (16-10), de ezt nem engedték a mieink (20-13). Laczi Dominik remek pontja után már éreztük, hogy meg lesz a meccs, ami a Dunaferr első győzelmét jelentette (25-17).

 

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Klub 3-1 (25-17, 17-25, 25-21, 25-17)

Vezették: Halász Enikő Erika és Vígh Andrea

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Majoros Balázs, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes Csaba, Boa Szabolcs, Tamasi Ákos, Szabó Péter, Soyvural Kevin, Varga Zoltán, Farkas Róbert Zsolt (liberó). Cserék: Oláh Dominik, Timár Mike, Mészáros Márton (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc

 

Vissza