news-hero
Felnőtt

Mészáros Dömötör: Győzelemre születtem

Mészáros Dömötör, a magyar röplabdasport aktív ikonja, bár több megkeresése volt, nagy örömünkre a Dunaferr játékosa maradt!

Nincs olyan sportszerető ember Magyarországon, aki Mészáros Dömötört ne ismerné. Mindannyian tudják róla, hogy milyen kiváló sportember, aki a mai napig fáradhatatlanul dolgozik kedvenc sportágában, sportágáért. A tavalyi szezonban érkezett Dunaújvárosba, és azonnal maradandót alkotott. Tisztelik és felnéznek rá játékostársai, de – nemcsak – bombaerős nyitásaitól rettegnek ellenfelei. Nagy örömünkre a 2020-2021-es szezonban is a Dunaferr csapatát erősíti annak ellenére, hogy más külföldi kérője is akadt.

– Ha egy szóval jellemezhetném azt, amit akkor éreztem, amikor és ahogyan véget ért az előző szezon, azt nem lehetne leírni, hiszen azt nem bírná el a nyomdafesték. Ami azonban leírható, hogy meglepődtem rajta, mivel abban bíztam, hogyha zárt kapuk mögött is, de lejátsszuk a bajnokságból visszamaradt mérkőzéseket. Olyan helyen álltunk, ami bizalomra adott okot arra, hogy a bajnokság felsőházában jó eredményeket érjünk el. De minden rosszban van valami jó, mivel az idén az Extraligában indulhatunk, melynek nagyon örülök, hiszen így az erősebb bajnokságban, jó csapatok ellen játsszunk majd. Kiegyensúlyozott mérkőzéseket várok, mely alapján a bajnokság sokkal izgalmasabb lesz. Abban bízom, hogy mindezt a helyszínen szurkolhatják majd végig a szurkolóink. Magunktól azt várom, hogy több meglepetést okozva az 1-4 helyek valamelyikén végezzünk. Komoly célokhoz komoly motiváció kell. Ezek közé tartozik Engyel László fogadalma, melyet meg is beszéltem vele. Bízom abban, hogy olyan teljesítményt fogunk tudni elérni, amely miatt ez majd rajta jól látható, méretes, örök nyomot hagy. De a viccet félretéve úgy érzem, hogy az idei Dunaferr meg tudja majd mutatni, amely csapatösszetétele ideális lesz, hogy megérik az a munka, melyet Tomanóczy Tibor évek alatt le tett az asztalra.  Ehhez az erősítés is kellett, de természetesen az is, hogy sikerült megtartani a meghatározó játékosokat. Olyan kerettel rendelkezünk, melyben a cserejátékosok is kiválóak. Ezek alapján abban bízom, hogy ebben a szezonban a Dunaferr maradandót tud alkotni. Attól függetlenül, hogy nem szerettem volna váltani, volt kérőm. Így Libanonból is. Oda még pont a hatalmas robbanás, a szörnyű baleset előtt kellett volna megérkeznem, így most ebből szempontból óriási szerencsém van. De én örömmel maradtam, melynek oka az is, hogy Tomanóczy Tiborral és Engyel Lászlóval sokat beszélgettem a csapat jövőjét tekintve, mely számomra nagyon szimpatikus. Tetszik az ő hozzáállásuk, és az egyesület hosszú távú céljaival is egyetértek. Ennek a munkának az eredményeit már lehet látni, hiszen a csapat minden évben fejlődik. Ez abban is megmutatkozik, hogy az idén milyen erősítés érkezik Dunaújvárosba, akik meghatározó szerepet fognak betölteni az idei versenysorozatban. Én csak győzni szeretek, hiszen győzelemre születtem. És ebben az évben ebből sokat fognak látni szurkolóink.

Vissza