news-hero
Utánpótlás

Mindkét csapatunk a döntőben!

Száz százalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját a DSE Röplabda Akadémia U19 1-es csapata, így ők is ott lesznek az OIB döntőjében.

Az U19 férfi Országos Ifjúsági Bajnokság dunaújvárosi csoportkörében a DSE Röplabda Akadémia U19 1-es csapata a Pénzügyőr és a Szolnoki Sportcentrum ellen lépett pályára. A forduló tétje a továbbjutás, vagyis a döntőbe kerülés volt, mellyel a fiúk ugyan oda szerettek volna kerülni, ahová már szombaton kvalifikálták magukat a 2. csapat fiataljai. A tét szerencsére nem nyomta össze Szabó Gábor vezetőedző csapatát, melyet már a Pénzügyőr ellen be is bizonyítottak. Kiválóan álltak bele a mieink a meccsbe, és kiváló játékkal nyerték meg az első szettet (25-16). A folytatás egyáltalán nem hozott fordulatot, vagyis a DSE dominált, majd nyerte a szettet (25-17). A harmadik játékban is koncentráltan játszottak fiataljaink, semmit nem bíztak a véletlenre, melyet végül hét ponttal nyertek meg Tomanóczy Bálinték (25-18).

Ezzel a győzelemmel már biztossá vált a csoportgyőzelem, de a legények itt nem akartak megállni, így a Szolnok ellen is a győzelemért léptek pályára. Mégpedig kiváló összpontosítással, ennek ellenére talán a vártnál szorosabb lett az első felvonás, de a siker nem maradt el (25-19). A második szett felszabadult, sikerre éhes játékot hozott, mely azonnal az eredményességben is megmutatkozott. Nagy előnyt kovácsoltak a DSE játékosai már a játékrész felére, melyet a végéig még megfejeltek (25-15). A 2-0-s vezetés után a harmadik szett felszabadult örömjátékot, és sima DSE győzelmet hozott (25-14), így összességében 3-0-ra nyerték meg az újvárosiak a meccset. Ez ráadásul a csoportgyőzelmet is jelentette, mégpedig száz százalékos teljesítménnyel, vagyis ezzel biztossá vált, hogy a DSE Röplabda Akadémia mindkét U19-es csapata ott lesz az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjében.

 

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia U19 1. – Pénzügyőr SE 3-0 (25-16, 25-17, 25-18)

DSE Röplabda Akadémia U19 1. – Szolnoki Sportcentrum 3-0 (25-19, 25-15, 25-14)

 

A DSE Röplabda Akadémia U19 1.: Amdegha Ádám, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád, Pukánszky Bálint. Vezetőedző: Szabó Gábor

Vissza