news-hero
Felnőtt

Most kezdődik az igazi harc

A férfi röplabda NBI elérkezett a rájátszás időszakához, melyben a felek azért is küzdenek, hogy bennmaradjanak a legmagasabb osztályban.

Igazán izgalmas, a legizgalmasabb időszak következik a férfi röplabdázók számára, a rájátszás ideje. Itt most kiderül, hogy melyik csapat lesz az, amelyik a szezon során a legtöbbet tanulta az eddigi párharcokból az NBI csoportköreiben, majd az NBI Liga alapszakaszában. A Dunaferr SE együttese a tabellán elfoglalt helyezése alapján ellenfeléül a SZESE Győr csapatát kapta, mely párharc valamely fél két győzelméig tart. Nem túlzás azt mondani, a fiúk mindkét oldalon az életükért játszanak majd, hiszen az a csapat, amelyik kettejük közül a párharc vesztese lesz közel kerül ahhoz, hogy akár ki is essen az NBI-ből. Esélyeket lehet latolgatni, viszont a rájátszás az mindig más, mint a bajnokság. Itt nincs helye a rontásnak, a nem odafigyelésnek. Ennek ellenére érdekesség, hogy az NBI alapszakaszában szinte ugyanazt az eredményt érte el a Dunaferr, mint a Győr, hiszen mindketten csoportjuk ötödik helyén zártak úgy, hogy még a pontjaik száma (4-4) is megegyezett. Ezt követően a Liga Alapszakaszában találkozott a két csapat, mely során kettő mérkőzést játszottak egymás ellen. A győri ütközetben 3-1-re, míg a hazain 3-0-ra győzött a Tomanóczy Tibor által irányított Dunaferr. Hasonló, vagy ugyanilyen eredményt most is el tudnánk fogadni, abban azonban biztosak lehetünk, hogy ebbe a SZESE nem fog könnyen belemenni.

Az első találkozót Dunaújvárosban rendezik pénteken 17 órától, melyen csak akkor lehet esélye a Dunaferrnek, ha csapatként egységes lesz, az egyéni érdeket mindenki alárendeli a csapatérdeknek, valamint a játék nem lesz hullámzó. Ami pluszt adhat fiatal együttesünknek az a szurkolói segítség, így mindenkit várnak a Dunaújváros Sportcsarnokban megrendezendő összecsapásra.

 

A rájátszás menetrendje:

  1. március 29. péntek 17:00 Dunaferr SE – SZESE Győr
  2. március 31. vasárnap 17:00 SZESE Győr – Dunaferr SE
  3. április 2. kedd (amennyiben szükséges) 17:00 Dunaferr SE – SZESE Győr

 

Vissza