news-hero
Felnőtt

Motivált évkezdés!

Új névvel, egészséges csapattal kezdte meg felkészülését a folytatásra extraligás csapatunk.

Felnőtt röplabdázóink kisebb karácsonyi szünet után nagy kedvvel, motiváltan, örömmel találkoztak az idei év első edzésén. Ezzel szinte egyidőben jött a hivatalos értesítés arról, hogy a csapat új névvel folytatja a bajnoki sorozatot. Ennek oka, hogy a Dunaferr Sportegyesület neve megváltozott. Az új név: Dunaújvárosi Központi Sportegyesület, rövidítve DKSE. Ezt nem lesz nehéz megjegyezni, hiszen ezzel a rövidítéssel már találkoztunk, csak akkor a „K” a Kohászt jelentette.

De térjünk vissza röplabdásainkra, akiknek munkájáról vezetőedzőnket, Tomanóczy Tibort kérdeztük.

– Lényeges kérdés, hogy milyen kerettel vág neki a csapat a felkészülésnek, majd az Extraliga folytatásának?

– Történt változás a keretben. Egy játékosunk, a kanadai Cranston Duncan Blain már nem a csapatunk játékosa. De most ennél sokkal fontosabb, hogy mindenki egészséges. Ezt PCR teszttel támasztottuk alá, melyen játékosaink mindannyian negatív eredményt produkáltak. Ennek kifejezetten örülünk, hiszen így biztossá vált, hogy akik covidosak voltak, mindannyian meggyógyultak.

Arra időközben kiemelten figyeltünk, hogy akik betegek voltak, gyógyulásukat követően a megfelelő, személyre szabott edzésmunkát végezzék el, mely a visszatérésüket segítette. A munkájuk során folyamatosan figyeltük szervezetüket polár karpánttal, valamint szívritmusukat is ellenőriztük. Természetesen teljesítő képességüket is folyamatos ellenőrzés alatt tartottuk. Összességében jó döntést hoztunk azzal, hiszen most mindenki egészséges, hogy nem siettettük visszatérésüket. Mára biztossá vált az a felelősségteljes döntésünk, hogy elhalasztottuk mérkőzéseinket 2021 év első hónapjaira, hiszen ezzel nem veszélyeztettük játékosaink egészséges visszatérését. Számunkra ugyanis a legfontosabb a csapat minden játékosának egészsége. Abban bízunk, hogy ettől kezdve zökkenőmentes lesz a bajnokság folytatása abban a ritmusban, abban a menetrendben, amit elképzeltünk. És ugyanezt kívánom ellenfeleinknek is.

– Térjünk vissza még decemberre, hiszen akkor is már a folytatásra készültetek.

– Karácsony előtt adtunk időt a rehabilitációra, hiszen a fiúk kaptak egy kisebb, tíz napos szünetet.

A két ünnep között már edzettünk, majd 30-án, egykori játékosunkra, Szász Antalra emlékezve, minden egészségügyi protokollt betartva játszottunk egy ötszettes felkészülési mérkőzést a Kecskemét csapatával. Ezt most is köszönjük Dávid Zoltánéknak!

A meccs maga jól sikerült, melyen minden játékosnak tudtunk játékidőt adni. Szilvesztert követően negyedikén találkoztunk ismét, felvettük a munkát, melybe mindenki keményen beleállt. Jelenleg a technikai elemek gyakorlása mellett nagyon sok fizikai munkát végzünk. A legfontosabb cél, hogy most úgy össze tudjuk rakni a csapatot, hogy az megfelelően helyt álljon a bajnokesélyes Pénzügyőr elleni idei első Extraliga találkozón.

Vissza