news-hero
Strandröpladba

Mozgalmas nyáron van túl a DSE Röplabda Akadémia

Versenyekkel, kiváló eredményekkel, edzőtáborokkal és önkéntes munkával telt a fiatalok nyara.

Izgalmas időszakon vannak túl a DSE Röplabda Akadémia ifjú röplabdásai, aki a nyári időszakban sem maradtak kedvenc sportáguk nélkül. A fiú csapatok közül az U15-ös korosztály szinte egy-egy hetet leszámítva az egész nyarat végig röplabdázta, míg az U11 és az U13-as csapatok is keményen edzettek az edzőtáborok alkalmával. A lányok számára megrendezett edzőtáborban az U13-as és az U15-ös gyermekek is munkával és játékkal zárták a nyári időszakot. Mivel minden korosztálynál nagy volt az érdeklődés és a részvételi arány, így a fiatalok egy, illetve kéthetes edző táborokban vehettek részt, melyeket az edzők rengeteg színes programmal tarkítottak. Ilyenek voltak az uszodai elfoglaltságok, a szalki-szigeti strandröplabda házibajnokságok, vagy a dunaparti csapatversenyek. Emellett a délelőtti és délutáni edzéseken a röplabdázással foglalkoztak, de a nyár folyamán – a táboros heteken kívül – délutáni edzések szinte minden hétköznap voltak.

Az idén nyáron a gyerekek a röplabda egy másik ágával, a strandröplabdával is megismerkedtek. Az első meccseiket a dunaújvárosi rendezésű Országos Strandröplabda Bajnokság harmadik fordulóján játszották, ahol hét DSE Röplabda Akadémián nevelkedő párost sikerült elindítani két különböző korosztályban. Az U14-esek között négy, míg az U18-asoknál három hazai páros indult. Az U14-ek között két újvárosi csapat állt fel dobogóra, a Béres Mátyás és Matyiák Zsolt, illetve a Sipos Erik és Jakab Roland duók. Az U18-sok között a fiataloknak a tisztes helytállás volt a céljuk, aminek teljes mértékben eleget tettek. Ezt követően a Lupa tavon megrendezett Országos Strandröplabda Bajnokság döntőjén is részt vettek a fiatalok, akik közül az U14-es korosztályban öt dunaújvárosi páros kvalifikálta magát, akik mindegyike egytől egyig sikeresen versenyezett. Hatalmas sikert könyvelt el az akadémia azzal, hogy a Béres Mátyás és Matyiák Zsolt alkotta duó az Országos Strandröplabda Bajnokság Döntőjét megnyerte, így a DSE Röplabda Akadémia párosa Országos Bajnok lett. Mindemellett a dunaújvárosi és a Lupa tavi fordulóra nem csak játékosokat, hanem önkénteseket is utaztatott az akadémia, akik hatalmas lelkesedéssel végezték el a rájuk szabott feladatokat, így az eredményjelzők kezelését, a labdaszedést, ezzel növelve a MKB Alapkezelő Magyar Strandröplabda OB fordulóinak a színvonalát.

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezte a Magyar Röplabda Szövetség a Satellite World Tour versenyt, amely nagyon színvonalas megmérettetése volt a világ minden tájáról érkezett felnőtt férfi és női párosoknak. Gyerekeink itt is önkéntesként vettek részt, ahol hatalmas élményt szereztek mind a verseny kiváló szervezését illetően, mind pedig a játék színvonala láttán.

Kövessy Balázs: Tartalmas nyáron vagyunk túl, talán az elmúlt évek egyik legmozgalmasabb nyara volt. Természetesen a cél az volt, hogy azok a gyerekek, akik részt vettek az edzéseken és a táborokban olyan élményeket szerezzenek a röplabdás közösségben, hogy ez által még jobban elhivatottabbá váljanak a sportág felé. A másik célunk az volt, hogy a korosztályos csapatok ne szeptemberben kezdjék meg az új szezont, hanem már nyáron tudjunk alapozni az új évadra. A célunkat elértük, melynek bizonyítéka, hogy sok gyermek és szülő reagált úgy, hogy élete legszebb, legjobb egy-két hete volt, amit a saját csapatával közösen töltött. Azt hiszem, ezek azok a dolgok azok, melyek széppé teszik az oktató, nevelő, edzői munkát. Köszönöm edzőtársaimnak, Szabó Gábornak, Bartal Gergelynek és Dolmán Viktornak, akik egész nyáron segítettek abban, hogy ilyen gazdag, színvonalas programot tudjunk alkotni és végrehajtani.

Vissza