news-hero
Felnőtt

MRSZ Covid 19 tájékoztató

A Magyar Röplabda Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén számos utánpótlást érintő döntés is született.
👉 Covid protokoll:
Az MRSZ elnöksége úgy határozott, hogy a 2021-2022. évi NBI, NBII, Magyar Kupa, U21, U19, U17 és U15-ös mérkőzésekkel, továbbá a Strandröplabda felnőtt, U22, U20, U18, U16, az Ülőröplabda Magyar Bajnokság és a Budapest Bajnokság I. és II. osztályának mérkőzéseivel (ideértve ezen korosztályok edzőmérkőzéseit és tornáit is) kapcsolatosan az alábbiak lépnek életbe 2021. november 01. napján:
1. A mérkőzéseken csak azok a jegyzőkönyvbe beírt sportolók (játékosok) rendelkezhetnek játékjogosultsággal, illetve csak azok a szakmai stábtagok – hivatalos képviselő, csapatvezető, edző(k), orvos(ok), masszőr(ök), statisztikus(ok), erőnléti edző(k) -, hivatalos személyek – szövetségi ellenőr, játékvezető-ellenőr, játékvezetők-vonalbírók, jegyzőkönyvvezető(k), hivatalos statisztikus, illetve a szervező sportszervezet által megbízott, a sportszervezetet képviselő személy –, a mérkőzés közvetlen lebonyolításához szükséges nem hivatalos személyek – segédszemélyzet: labdaszedők, gyorstörlők, bemondó, elektronikus eredményjelző/videoboard kezelője- vehetnek részt, akik a mérkőzés kezdési időpontját megelőző 72 órán belüli negatív PCR tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi orvos által hitelesített antigén teszteredményt mutatnak be.
Ez alól mentesül, aki igazolja a koronavírus (Covid-19) elleni védettségét. A védettségi igazolás lehet:
– védettségi igazolvány
– applikáció
– oltásról szóló hivatalos dokumentum (már az első oltásé is megfelel)
2. Az U21, U19, U17 és U15-ös korosztályokból történő visszalépések, ki nem állások, vagy töredékes létszámú kiállások kapcsán az MRSZ versenyigazgatója a versenykiírásban meghatározott büntetést indokolt esetben korlátlanul enyhítheti, illetve mellőzheti. Ez a lehetőség 2021. november 01-től visszavonásig, de legkésőbb a kormány Covid-19-cel kapcsolatos korlátozásainak eltörléséig tart.
3. A Covid-19 vírussal igazoltan fertőződött játékosokról sportszervezetük a tudomásszerzést követő 72 órán belül köteles értesíteni a Magyar Röplabda Szövetséget a covid19@hunvolley.hu címen.
A végrehajtásról, az előírások betartásának szabályozásáról, a jelentési és halasztási protokoll jelen szezonra vonatkozó változásairól és a mérkőzéseken alkalmazandó egyéb higiénés, járványterjedést megakadályozó kötelezettségekről az MRSZ elnöksége külön határozatban dönt.
További részletek a szövetség honlapján:
Vissza