news-hero
Felnőtt

Nagy csatában vesztett a Dunaferr

A történelem megismételte önmagát a Dunaferr – Debrecen összecsapáson, hiszen a vendégek ismét 0-2-ről fordítottak és nyertek.

Háromesélyes mérkőzés várt ma este a Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára a Debrecen ellen. Mivel a felek eddig háromszor találkoztak rövid időn belül, mely találkozókat rendre a DEAC nyerte, így a mostani összecsapás esélyeseinek is ők számítottak. Ami azonban bizakodásra adott okot Tomanóczy Tibor együttese számára az az volt, hogy az utóbbi két mérkőzésen csupán nagyon kicsi különbséggel vesztettek, így ma volt esély a visszavágásra. Felváltva estek a pontok a meccs elején (5-5), majd hihetetlen sorozatot produkálva ellépett a Dunaferr négy ponttal (13-9). Ezt követően nagyobb energiákkal támadott a Debrecen, akiknek ezáltal sikerült felzárkózniuk (14-14), a vezetést azonban nem adtuk oda (18-16). Ettől lett izgalmas a végjáték, melyben hihetetlen hosszú labdameneteket, szép pontokat (22-22), végül hazai győzelmet láttunk (29-27). A második szett eleje a vendégeknek indult jobban (4-6), de nagy koncentrációval sikerült a fordítás (8-7). Ez azonban tiszavirág életű volt csakúgy (8-9), mint a DEAC előnye, melyet egy hatpontos sorozattal vertünk vissza (14-9). Ekkor ennél az állásnál beragadtak fiataljaink, így Tomanóczy Tibornak kellett időt kérnie (14-13), mely tanácsokat megfogadva három pontot tett közé csapatunk (19-16). A vége ismét szorossá vált (21-21), mely időszakban a Dunaferr volt a kezdeményezőbb, a ponterősebb (23-21), ami győzelmet ért (25-23). Kettő nullás előnyünk már a Magyar kupában volt, akkor azonban nem sikerült megnyerni a találkozót, ezért ennél az állásnál még jobban kellett koncentrálni, mint előtte. Ez érezhető volt mindkét félnél, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok (6-6) egészen 8-11-ig, amikor kisebb hullámvölgybe került a Dunaferr. A jókor jött hazai időkérés egyenlítést ért (12-12), ám ezt ekkor visszaverte a Debrecen öt gyors és pontos támadás befejezéssel (12-17). Sajnos a távolság nem csökkent, hanem nőtt (13-19), így innen kellett volna tudni felállni. Ez azonban nehéznek bizonyult, és szépített a DEAC (17-25).

A negyedik szettre nyitott maradt a kérdés, hogy a végén ki örülhet majd a végső sikernek. Ehhez az első lépéseket a Debrecen tette meg (6-10), mely gyors hazai időkérést eredményezett. Ez most nem hozott változást a játékban (7-14), ráadásul a cseréink ellenére a hátrány csak nőtt, és nőtt (10-21). A cél az kellett legyen, hogy a mínusz tízből kijöjjünk. Ez olyan remek sorozattal párosult, amely hat pontot hozott sorozatban (17-22), de a végére összeszedték magukat Bagics Balázsék, és mint a kupában, egyenlítettek (17-25). Az ötödik mindent eldöntő szettre a vendégek mehettek lélekben erősebben, hiszen 0-2-ről sikerült az egyenlítés, de bízva a Dunaferrben, arra vártunk, hogy mi legyünk a végső győztesek. Az ütközet eleje elment (3-8), amely fejben nagyon megfogta fiataljainkat, akik ebből megpróbáltak felállni, de nem sikerült. Megismétlődött tehát a Magyar kupa végeredménye, vagyis a Debrecen mehetett haza vidámabban.

 

Dunaferr SE – DEAC SNK Kft 2-3 (29-27, 25-23, 17-25, 17-25, 15-10)

Vezették: Varjasi Melinda és Soltész Róbert László

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Csizmadia Tamás, Balázs Bálint, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mihucz Csaba. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

DEAC SNK Kft: Remete László, Hubicska Patrik, Budai Balázs, Kiss Imre, Bagics Balázs, Tóth András, Mészáros Zoltán (liberó). Cserék: Bakács Adorján, Árvai Péter, Pallós Gergő, Nagy Attila Ádám, Szikszai Marcell. Vezetőedző: Fodor Antal

 

Vissza