news-hero
Utánpótlás

Negyedik helyen zártak a minik

A DSE Röplabda Akadémia fiú mini csapata az előkelő negyedik helyen zárta az alapszakaszt.

A DSE Röplabda Akadémia mini röplabda csapatai évek óta meghatározói az első osztályú bajnokságoknak. Jelenlegi csapatunk is nagyszerűen szerepelt az alapszakaszban, melyről Dolmán Viktor vezetőedző adott összegzést.


Dolmán Viktor: A szezon előtt nyáron még azon gondolkodtam, hogy elmerjünk-e indulni az első osztályban. Ha valaki augusztusban azt mondja, hogy a negyedik helyen zárjuk az alapszakaszt, csak erősen optimistának neveztem volna. Aztán az alapozás elején már látszott, hogy igen jó brigád jött össze. Ez köszönhető Szabó Gábor kollégámnak is, akinek a Dózsa iskolából rengeteg gyermek képződik a kezei alatt nap mint nap. Akik felkerültek hozzám rendre megállták a helyüket az első osztályban, sőt többen meghatározó szereplői is lettek. Mellettük a saját U11es csapatomból is hoztam fel srácokat. A létszám hatalmas, jelenleg 18 db játékos áll rendelkezésemre. Nem egyszerű feladat mindenkinek játék lehetőséget biztosítani, de meg kell oldanom, hiszen ebben a korban a legfontosabb a sport megszerettetése a gyermekkel. Fontos, hogy legyen rendszer az életeben. Az iskola után ebédel, jön edzésre, utána megy haza és tanul.


December 17-én folytatódik a középszakasz, ahol egyből két kemény ellenféllel nézünk szembe (Fino Kaposvár, Szegedi RSE), de ez a legfelső osztály, itt már nincs könnyű ellenfél. Minden pontért meg kell küzdeni. A csapat már bizonyított, ott a helyünk a legjobbak között. A középszakaszban nyolc forduló lesz. Itt minden csapattal kétszer találkozunk. A cél az országos döntőbe jutás. Ez idén lesz a legnehezebb, hiszen a mini fiú korosztályban hosszú évek óta ez a legkiegyenlítettebb bajnokság.  Idén voltak meglepetések, sok csapat szinte azonos színvonalon röplabdázik. Biztos vagyok benne, hogy apróságokon, pár ponton, pillanatnyi döntéseken fog múlni, hogy ki jut a döntőbe. Ehhez legfontosabb feladatom,hogy elhitessem a fiúkkal, képesek rá. Ezek a gyerekek tudnak röplabdázni, ezt már bizonyították. Itt mentálisan is teljesen képbe kell kerülni.

A DSE Röplabda Akadémia csapata: Andonov Aleksandar, Ádám Robinzon Teodor, Németh Barna, Kaszás Ármin, Szabó Noel, Szabó Endre, Csicskovics Márton, Trautmann Gábor, Sallai Kristóf, Gyurcsó Roland, Merl Bence, Gergely András Mihály, Takács Mittág Milán Bence, Meskál Márton, Jónás Patrik Zoltán, Gazdag Levente, Szilárdi Csongor, Farkas Bálint Levente

Gratulálunk! További sikereket kívánunk!

Vissza