news-hero
Utánpótlás

Nem a mi napunk volt.

Az OGYB U15 leánycsapatainak egy újabb fordulója került megrendezésre 2020.10.17-én a BVSC Sportcsarnokban. 

A fordulóra a BVSC csapatán kívül a DSE és a KSE csapatai érkeztek. A fordulón az első mérkőzésünket a KSE csapata ellen kezdtük.

A KSE már az első szett elején tudtunkra adta, hogy komolyan gondolják ezt a mérkőzést. Agresszív nyitásokkal és hatékony támadásokkal indítottak. Mi csak rohantunk az eredmény után. Az ellenfél nyitásaival komolyan meggyűlt a bajunk, ebből adódóan már a játék többi elemében is elbizonytalanodtak a játékosaink. A KSE csapata mind három szettben maximális odafigyeléssel tartotta kordában a mérkőzést, egy pillanatnyi kihagyást sem engedélyeztek maguknak. Játékuk ennek megfelelően nagyon eredményes volt, ami meg is látszott az eredményen. A mérkőzést megérdemelten nyerte a KSE csapata.

KSE – DSE 3:0 (25-10; 25-13; 25-11)

A második mérkőzést a hazai csapat ellen folytattuk. A bemelegítés megfelelő volt, a lányok elszántnak tűntek. Az első szettben a megbeszélt taktikának megfelelően mi is elővettük legjobb nyitásainkat. Most mi irányítottuk az első szettet, és azt megnyugtató győzelemmel le is zártuk. A második szettben valami történt, a csapatunk elbátrotalanodott a nyitásokban, illetve belementünk a BVSC által alkalmazott tili-toli játékba. Ebben viszont a hazai csapat játékosai jobbak voltak. A sorozatos időkérések sem segítettek, nem tudtuk a megbeszélt taktikát követni. Meg is lett az eredménye.

BVSC – DSE 3:1 (18-25; 25:23; 25:19; 26:24)

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát:

Az első mérkőzésen ismét láthattuk, hogy agresszív nyitással igenis lehet mérkőzést nyerni. A vereség ellenére a lányok, amit tudtak megtettek, emelt fővel léphettek le a játéktérről. A második mérkőzés első szettje várakozásomnak megfelelően indult és zárult. Ha a mi játékunkat játsszuk, akkor ez a reális eredmény. Rendet kell tenni a fejekben és nem egóval játszani, belemenni olyan játékformába, amiben az ellenfél jobb. Csak azért, hogy megmutassuk, ezt én is tudom. Aztán amikor meg nem úgy alakulnak a dolgok akkor meg széthúz a csapat, ennek ez az eredménye. Könnyű akkor csapatként funkcionálni, amikor megy a szekér, de akkor is csapat vagyunk, amikor nem megy.

 

Csapattagok: Tomanóczy Eszter, Takács Regina, Szalai Lili, Plósz Regina, Takács Nikolett, Tóth Hajnalka, Gurics Anna, Zeker Norina, Csizmadia Maja, Pász rebeka, Simon Réka, Kovács Dominika

Vissza