news-hero
Felnőtt

Nem a mi napunk volt

Csupán egy szettben tudtuk megnehezíteni a vendég Dág együttes dolgát, akik megérdemelten vitték el a három pontot.

Igen izgalmas, maratoni hosszúságú összecsapásra számítottunk ma este a Dunaújváros Sportcsarnokban, mivel NBI-es csapatunk a Dág együttesét egy, az előző fordulóból a pálya alkalmatlansága miatt (túl hideg volt a dágiaknak a terem, akik emiatt nem léptek pályára) elmaradt, vagyis újra játszandó mérkőzésen fogadta. A két fél bajnoki nyitány első összecsapásán a már találkozott egymással, ahol a Dág szoros ütközetben nyert 3:2 arányban. Itt volt a lehetőségünk a visszavágásra és arra is, hogy hazai 3 pontot érő győzelem esetén a tabella élére álljunk.

Nagy lendülettel, de két vesztett ponttal indultunk, de sikerült ritmust váltanunk (6:5). A folytatás sajnos nem sikerült jól (6:8), ráadásul a tempónk sem volt megfelelő. Egyre nagyobb lett a hátrányunk (9:14), melyet hazai időkérés követett. Nem voltak koncentráltak eléggé játékosaink, míg a Dág ezt kegyetlenül kihasználta (10:17). Raidel ász nyitásaival léptünk közelebb (13:17), de igazán ez sem segített (15:20). A végét a Dág simán behúzta, így az övék lett az első szett (17:25).

Fordulás után abban bíztunk, hogy sikerül lendületbe jönnünk, ezzel visszajövünk a meccsbe, de sajnos nem ez történt a legelején (0:2). A folytatásban megint úgy tűnt, tudunk gyorsulni (3:2), de megállt a gépezet, és megint futhattunk az eredmény után (4:6). A támadásbefejezéseink erőtlenek voltak, melyeket a vendégek könnyen lesáncoltak, majd abból visszatámadva szerezték pontjaikat. Vida Péter beállítása nagyszerűnek bizonyult, hiszen nyitásai után átvettük a vezetést (13:12). A folytatásban felváltva estek a pontok (18:18), így izgalmas végjáték elé néztünk. Izgalmakban volt részünk bőven (24:24), melynek végén a Dág örült (24:26).

A harmadik játék elején hol mi, hol a Dág vezetett (4:5), de elég volt egy-egy rosszabb megoldás ahhoz, hogy a hátrányunk egyre nagyobb legyen (6:10). Tomanóczy Tibor cserékkel frissítette csapatunkat, ma azonban ez sem segített (7:14). A fiúk egyre jobban elvesztették türelmüket, mely az eredményben is tükröződött (8:18). A vendégek eközben hibátlanul játszva szerezték sorra pontjaikat, akik végül teljesen megérdemelten nyerték nem csak a szettet, de a mérkőzést is (17:25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Gratulálok a Dágnak, akik ma a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Nem azt a csapatunkat láttam a pályán, akiket vártam. Elnézést kérünk szurkolóinktól, akik ezt ma végig nézték.

DKSE – Dág KSE 0:3 (17:25, 24:26, 17:25)

Vezették: Tillmann Gyula Zsolt és Filibér Tamás Sándor

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Winter László Zétény, Béres Mátyás (liberó). Cserék: Velychko Bohdan, Farkas László, Gőczi Dániel, Vida Péter Tamás, Pintér Barnabás, Szalai Kristóf József, Kuti Márk (liberó), Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Dág KSE: Szabó Bence, Benkő Balázs Bálint, Kun Benedek, Flachner Dániel, Sow Ábrahám Péter, Oláh Botond, Farkas Róbert (liberó). Cserék: Balázs Bence, Majer Zsolt Ferenc, Flachner Kornél. Vezetőedző: Zirigh Balázs, másodedző: Molnár János

 

Vissza