news-hero
Felnőtt

Nem borult a papírforma

Nem sikerült bravúrt végrehajtania a Dunaferr SE fiatal csapatának a FINO Kaposvár otthonában a mai NBI-es röplabda mérkőzésen.

A röplabda NBI Nyugati csoportjában a Dunaferr SE első osztályú csapata a FINO Kaposvár otthonában lépett pályára. Mivel a találkozó egyértelmű esélyese a hazai gárda volt, ezért a mieinknek a célja a tisztes helytállás volt. A kezdés remekül sikerült fiainknak, akik az első szett negyedénél meglepetésre kettő ponttal vezettek (6-8), de ezt a folytatásban nem sikerült megtartani, és fordított a FINO (16-12). Ennél az állásnál ráadásul bennragadt a Dunaferr, és egyre nagyobb lett a két csapat közötti távolság (21-14). Ekkor már nem sikerült újítani, így az első játékot 18 perc alatt nyerték Demeter György tanítványai (25-16).

A térfélcserét követően hasonlóan jól kezdtek Iván Bencéék, mint az első szettben (8-6), aki a folytatásban is szép pontokat szerezve próbáltak meg minél közelebb maradni ellenfelükhöz (16-12). Ekkor azonban ismét megállt a gépezet, és egyre nagyobb lett a két csapat közötti távolság (21-13). A legvégén azért még sikerült kozmetikázni, de a végét ennek ellenére simán nyerték a hazaiak (25-16). A 2:0-s hátrány nagyon megfogta a Dunaferr fiataljait, akik a befejező szett elején görcsösen, több hibával játszottak, melynek nagy hátrány lett a következménye (8-2). Ezt Tomanóczy Tibor időkéréssel és cserével próbálta meg megváltoztatni, ez azonban nem sikerült, így alakult ki a meccs legnagyobb pontszámú különbsége (18-7). Ettől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy ezt a különbséget sikerül-e csökkenteni, de mint a végeredményből kitűnik, sajnos nem (25-8). A papírforma tehát nem borult, de a Dunaferr november 2-án, pénteken, hazai pályán javíthat, amikor 17 órakor a Szolnok csapatát fogadja.

FINO Kaposvár – Dunaferr SE 3-0 (25-16, 25-16, 25-8)

Vezették: Mezőffy Zsolt Tibor és Nagy Lajos Zoltán

FINO Kaposvár: Horváth Kristóf, Keen Cameron, Kalmár Ákos, Nagy József, Nagy Péter, Bozóki Bence, Pápai Péter (liberó). Cserék: Kulcsár Adrián, Szabó Bence, Bögöly Gábor, Szabó Barna, Kiss Máté (liberó). Vezetőedző: Demeter György

Dunaferr SE: Iván Bence, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Tomanóczy Bálint, Iván Gergő, Laczi Dominik, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Csizmadia Tamás, Majoros Balázs, Hatvany Zsolt, Mihucz Csaba. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vissza