news-hero
Felnőtt

Nem sikerült a visszavágás

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata sok hibával játszott a Sümeg elleni összecsapáson, így vetélytársával szemben hátránya hét pontra nőtt.

A legutóbbi hazai találkozón, a Szolnok ellen sikerült megszereznie a Dunaferr NBI-es csapatának az első győzelmét a 2018-2019-es szezonban, így ennek a terhe már nem nyomta a mai, Sümeg elleni meccs előtt a mieink vállát. Ez azért volt fontos, mivel ma egy újabb, akár hatpontosnak is mondható összecsapás következett, hiszen Balaton parti ellenfelünk mindössze négy ponttal állt Tomanóczy Tibor tanítványai előtt. Az igaz, hogy ezt egy győzelemmel nem lehetett ledolgozni, viszont egy vereséggel már nem lehetett volna utolérni a Sümeget. A mieinket ráadásul a visszavágás tüze is fűthette a második fordulóban, idegenben elszenvedett vereség (3-0) miatt.

Két rossz nyitással indítottunk, majd könnyű pontokat adtunk ellenfelünknek (4-8). Innen kellett megkezdeni a felzárkózást, de az nem sikerült (7-12), így ki kellett kérnie Tomanóczy Tibornak a második idejét. Változást ez sem hozott, ráadásul a hibák száma sem csökkent (10-15). Mivel a különbség nőtt, a Dunaferr cserékkel próbált meg változtatni, de ekkor már nem lehetett utolérni ellenfelünket (18-25). A második játék elejét jobban kezdtük (7-4), és a folytatásban is szép pontokat szereztünk (11-6). Kunert remek nyitásait ezúttal sikerült hárítani, viszont a befejezések ekkor nem sikerültek (14-12). Ezt követően megpróbált meglépni a Dunaferr (17-13), melyet azonban lekövettek a sümegiek (17-15). A fiatalokra jellemző hullámzó játék miatt felváltva estek a pontok (20-19), ráadásul 21-nél egyenlítettek a vendégek, aki a játszmalabdáig meg sem álltak (21-24). A vége izgalmas lett, de fordítanunk nem sikerült (23-25). A harmadik szett elején mindkét fél koncentráltan kezdett (6-6), innen azonban meglépett a Dunaferr (9-6). Időt is kért Tamás Zoltán, akinek tanácsait megfogadva fordított a csapata (9-11). Ez a különbség állandósult (11-14), amely nem csökkent (16-20). A végére elfogyott a hazaiak koncentrációja, és könnyű pontokkal győzött a Sümeg, amely így kettőből kétszer győzte le a Dunaferrt (17-25).

 

Dunaferr SE – Sümegi Röplabda Egyesület 0-3 (18-25, 23-25, 17-25)

Vezették: Sík Barbara és Szarka János István

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Majoros Balázs, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Sümegi Röplabda Egyesület: Török Roland, Kunert Mátyás, Tigyi Tamás, Erki Milán, Sow Ábrahám, Németh Zoltán, Nagy Péter (liberó). Cserék: Óhidi Roland, Péter Benedek, Kotin VladislavVezetőedző: Tamás Zoltán

 

Vissza