news-hero
Felnőtt

Nincs vesztenivalónk a FINO ellen

A férfi röplabda NBI Nyugati csoportkörének negyedik fordulójában a Dunaferr SE a bajnokságra is esélyes FINO Kaposvár otthonában lép pályára.

Ma este 18 órától folytatódik a pontvadászat a férfiak röplabda NBI-es bajnokságában, ezúttal azonban idegenben lép pályára a Dunaferr fiatal együttese. Ráadásul a mieinknél jóval nagyobb játékerőt képviselő FINO Kaposvár otthonában. A mieinknek ebben a sorozatban eddig nem sikerült pontot szerezniük, így jelenleg a Szolnokot megelőzve a csoport ötödik helyén állnak, míg a vendéglátók a Kecskemét mögött a másodikak. A fentiek alapján egyértelműen a kaposvári alakulat a találkozó esélyese, akikkel az idén a Szász Antal Emléktornán találkoztak Tomanóczy Tibor tanítványai, melyen a Dunaferr könnyű zsákmánynak bizonyult.

Valószínűleg hasonló, vagyis 3-0-s győzelemre készülnek Nagy Péterék, mi azonban abban bízhatunk, hogy az esti összecsapáson nem fogják magukat könnyen adni Hatvany Zsolték. Ezt azért lehet kijelenteni, mivel annak ellenére, hogy a Dunaferr SE csapata a felnőttek között eddig minden találkozóját elveszítette, már érezhetően jobb játékot mutatott, mint a szezon elején. Ráadásul a DSE Röplabda Akadémiára épülő gárda a saját korosztályos bajnokságában minden szinten kiválóan teljesít, melyből a fiúknak most erőt kell meríteniük. Ami még plusz erőt kell, hogy adjon az az, hogy ilyen szintű csapat ellen, mint a Kaposvár, akik tele vannak rutinos, felnőtt és korosztályos válogatott játékosokkal, csak örömmel, és minden teher nélkül, felszabadult játékot mutatva szabad pályára lépni. Ezen a találkozón csak nyerhet a Dunaferr, hiszen olyan tapasztalatokkal fognak gazdagodni játékosai, melyek majd jól jönnek a bajnokság folytatásában. Az azonban, ha a mieink netán szettet tudnának rabolni Demeter György csapatától, az hatalmas bravúr lenne.

Vissza