news-hero
Felnőtt

Öt szett, MAFC öröm

A negyedik szettben lehetőségünk volt a három pont megszerzésére, azzal azonban nem tudtunk élni, amit kihasznált a MAFC.  

A Kecskemét elleni hazai derbit követően ismét hazai pályán játszott csapatunk. Ezúttal a tabellán jelenleg második helyen álló MAFC-BME együttese volt ellenfelünk. A találkozótól hasonlóan szoros, kiélezett meccset vártunk, mint a KRC ellen, hiszen játékoskeretben, játéktudásban közel azonosnak mondhattuk a mai feleket. Azt azonban előre tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, amennyiben nem olyan álmosan, ritmustalanul kezdjük az ütközetet, mint azt az utóbbi két fordulóban tettük. Tomanóczy Tibor vezetőedzőink is erre felhívta játékosainak figyelmét a kezdő sípszó előtt.

A bemelegítés pörgős volt, az előnyt azonban a MAFC szerezte meg (2:4). Sajnos a nyitásaink nem voltak jók, így könnyű pontokat adtunk a MAFC-nak (4:8). A folytatásban sem jöttek a pontok, a befejezések hosszúak voltak, a vendég sánc remekelt, vagyis az olló egyre jobban kinyílt (4:12). Cserékkel próbált meg frissíteni Tomanóczy Tibor, a különbség azonban nem csökkent (7:15). Ekkor azonban Mészáros pontjaival megkezdtük a felzárkózást (10:16), majd Hatvany nyitásai után csupán négy volt közte (13:17). Óriási fordulat volt ez, mivel a nyolc pontot háromra sikerült csökkentenünk (16:19). A végjátékban a MAFC új erőre kapott, és végül hozta a szettet (20:25).

Fordulás után maradtak a fiatalabbak nálunk Mészáros, Hatvany és Gebhardt mellett, akik új lendületet véve szerezték meg a vezetést (5:3). Mészáros két ász nyitása után 10:4-et mutatott az eredményjelző, vagyis az első szetthez képest hatalmasat fordult a játék képe. A folytatásban is a mieink akarata érvényesült (12:6), akik nagyszerű ritmusú játékkal növelték előnyüket (16:8). Amikor a 20-at elértük, tíz volt közte (20:10), de a végjátékra nagyon oda kellett figyelni, hiszen a MAFC villámgyorsan zárkózni kezdett (20:16). Sőt, az előny már csak kettő pont volt (23:21), ennek ellenére mi hoztuk a végét (25:22).

A harmadik játék eleje a miénk volt (4:1), a MAFC viszont megint rákapcsolt, és egyenlített (5:5). A mieink azonban visszavették a vezetést, és irányították a játékot (12:8), ami a vendégek második időkérést hozta magával. Remekelt a sáncunk, jöttek az extra megoldások, és az előnyünk nőtt (17:9). Itt megtorpantunk egy kicsit (17:12), majd remek pontokat szerezve ismét megindult a szekér (22:13). Mészáros brillírozott, a többiek remekeltek, majd Majoros Balázs sáncolása meghozta a szettgyőzelmet (25:14).

A negyedik szettben magunkhoz vettük a kezdeményezést, mely pontokban is megmutatkozott (6:2). Mészáros újabb ászt nyitott (8:3), majd ismét megtorpantunk, amely a vendégek felzárkózását eredményezte (8:6). Szerencsére el tudtunk lépni innen, és megint jöttek a pontok, igaz azok felváltva estek (12:10). Hatalmas csatát hozott a folytatás, melybe mindkét fél beleadta minden energiáját. A végjáték tartogatta az igazi izgalmakat, melyre 19:19-es állással érkeztek a csapatok. Ekkor visszavettük az előnyt (22:20), viszont 23-nál, majd 25 is döntetlenre állt a meccs. Jöhetett a hosszabbítás, melyben hol egyik, hol a másik félnek volt szettlabdája, végül azonban Benkőnek köszönhetően a MAFC örülhetett (27:29).

Az ötödik felvonás döntött tehát. Abban felváltva estek a pontok (3:3), viszont Georgiev nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni (4:7). Ez a három pont közte maradt a végjáték elejéig (6:9), ahonnan viszont nekünk sikerült megindulnunk (9:9). Itt azonban elfogyott a lendület (9:11), de a szív tovább vitte fiainkat (12:13). Azonban most ez kevés volt, így a vereség lett a vége (12:15).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Gratulálok a MAFC csapatának, akik megérdemelték a győzelmet. Megint úgy kezdtük a találkozót, ahogyan nem lehet, hiszen nagy hátrányba kerültünk. Amíg az ellenfélnél volt két játékos, aki elvállalta a támadásokat, addig nálunk csak egy. A többiek szinte csak asszisztáltak. A végére a nyitásfogadásunk is leromlott, így a játékunk leegyszerűsödött. Így, ezzel a játékkal, ezzel a hozzáállással nem fogunk a négy közé jutni. Egyszerűen nem érdemeljük meg. Küzdünk, küzdünk, de ez nem elég. Nyerni kell!

 

 

DKSE – MAFC-BME 2:3 (20:25, 25:22, 25:14, 27:29, 12:15)

Vezették: Sík Barbara és Halász Enikő Erika

DKSE: Ethan William Garrett, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Bohnicsek Szilveszter, Mészáros Dömötör, Duman Hüseyin Batuhan, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Hatvany Zsolt, Tamási Dávid, Ambrus Bence, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MAFC-BME: Eke Péter, Mihalev Georgi, Csoma Krisztián, Georgi Yani, Szabó Balázs, Dimitrov Denimir, Bene Róbert (liberó). Cserék: Barkóczy András, Benkő Balázs, Szabó Barna, Kovács Sándor. Vezetőedző: Nagy Péter

 

Vissza