news-hero
Utánpótlás

Öten a válogatottban!

Izsákon edzőtáborozott a fiú U14-es nemzeti együttes Bodonyi Ákos szövetségi kapitány vezetésével.

A Sport XXI-es keretben 2005-ös gyerekek vesznek részt, akik még nem konkrét nemzetközi eseményre készülnek, hanem egyrészt belekóstolnak a válogatott “érzésbe”, kiemelt részként a csapatépítés, továbbá alap taktikai és technikai képzést kaptak fiatalok a négy nap alatt. A következő összetartás ennek a korosztálynak december második felében lesz szintén Izsákon.

Nem minden nap lehet az ember a magyar válogatott szerelésében.

Magyarország U14: Bekker Kristóf (Dunaújváros) – Béres Mátyás (Dunaújváros) – Eperjesi Richárd (Szolnok) – Matyiák Zsolt (Dunaújváros) – Oláh Róbert (Szolnok) – Pintér Barnabás (Szeged) – Seremet Milán (Kecskemét) – Sütő Kristóf (Kecskemét) – Szilágyi András (Dunaújváros) – Szűcs Norbert (Kecskemét) – Tepszis Ákos (Székesfehérvár) – Varga Péter (Kecskemét) – Vörös Szabolcs (Szeged) – Kovács Dominik (Szolnok) – Prapatics Ákos (Dunaújváros). Szövetségi kapitány: Bodonyi Ákos, edző: Bartal Gergely, masszőr: Árpás Géza

Forrás: MRSZ Utánpótlás

Szilágyi András: Az edzőtáborba 22 fő került meghívásra, de sajnos közülük nem mindenki tudott rész venni a táborban. Miután érkezés után lepakoltunk az izsáki sportcsarnokba, majd ebéd után elfoglaltuk a szállásainkat. 15 óra körül elindultunk edzésre, melyen először Bodonyi Ákos-bá és kollégája, Árpás Géza-bá ismertette velünk a hétnek a programjait, aztán bemelegítést követően elkezdődött az edzés, melynek este hat körül lett vége. Másnap reggel 6 órakor reggeli koordinációs edzésre készültünk, melyet követően délelőtt fél 10-es edzéshez készülődtünk. Így zajlottak az edzéseink napról napra. Az edzőtábor célja a technikai tudás összekovácsolása és a társainkkal való összeszokás volt. A héten a feladataink között volt például a 6-os játék illetve 6-os forgás elsajátítása, bár ezekről a szűkös időkeretek miatt a hét vége felé esett szó. Az edzőtábor utolsó napján a 6 a 6 elleni támadás, védekezés illetve potya labda védekezésre került sor. Végül a tábor 12-13 óra között ért véget ebéddel. Nagyon izgalmas, de egyben fárasztó táborban lehetett részünk. Legközelebb december közepe felé találkozunk ismételten. Remélem az is ilyen izgalmas tábor lesz.

Bekker Kristóf: A tábor nagyon jó volt. A lényege a fejlődés, egymás megismerése és az erőlét fejlesztése volt. Reggelente egy 40-30 perces mozgáskoordinációs edzésen vettünk részt, melyet követően volt bő egy óra pihenőnk. A délelőtti edzésünkön technikákat gyakoroltunk, illetve játszottunk. Délután megkezdődött egy bő 3 órás edzés, ami a csapat gyakorlatokra épült. Ez alatt azt értem, hogy védekezés, blokk, támadás, nyitás fogadás. Edzések után este volt időnk egymással beszélgetni, ismerkedni.

Kövessy Balázs: Büszke vagyok a gyerekekre, illetve ez mellet egy nagyon jó dolognak tartom azt is, hogy már ilyen fiatalon megkezdik a válogatott munkát a gyerekek. Nyilván való, hogy elindultak egy úton, amire hamar rákerültek, amiről hamar ki is eshetnek. Én, mint nevelő edzőjük arra ösztönzöm őket, hogy ne csak bekerüljenek, hanem maradjanak is ott. Szerencsére ezt egy újabb motivációként fogják fel, ami egyaránt a személyi fejlődésüket, illetve a DSE Röplabda Akadémia fejlődését is merőben viszi előre!

 

 

 

 

Vissza