news-hero
Felnőtt

Papírforma győzelmet aratott a Kecskemét

A 2023-as év utolsó NBI Extraliga mérkőzésén csak a szettek elején tudtuk megszorítani a Kecskemét csapatát, amely megérdemelt győzelmet aratott.  

Röplabda csapatunk az idei év utolsó mérkőzését vasárnap 17 órától a Kecskemét ellen játszotta. A találkozó esélyese a KRC volt, azonban fiataljaink úgy álltak bele a meccsbe, hogy nem mindegy, milyen szájízzel zárják a 2023-as évet.

A mérkőzés elejébe jól álltunk bele, hiszen 4-4-ig döntetlenre álltunk. A következő labdákba azonban belerontottunk, és ettől kezdve végig a hazaiak irányítottak (10-8). Voltak azonban remek pontjaink, így Béresé, Némethé és Gőczié, (11-10), egyenlítenünk azonban nem sikerült. 15-12-es állásnál kérte ki az első idejét Tomanóczy Tibor, azonban a KRC ritmusát ezzel nem törtük meg, akik a szett hajrájára alaposan megléptek (21-14), és innen könnyen be is húzták az első felvonást (25-17).

Fordulás után felváltva születtek a pontok 3-3-ig, majd három nyitást is rontottunk, ami természetesen nem jött jól (6-3). A szett folytatásában Boldizsár és Kecskeméti vitték a prímet, majd két könnyű pontot is adtunk a Kecskemétnek, vagyis a hátrányunk egyre nagyobb lett (17-9). Ezt követően hiába kérte ki mindkét idejét vezetőedzőnk, az olló egyre jobban kinyílt (21-12), ami azt jelentette, hogy a végjáték nem tartogatott izgalmakat (25-14).

A befejező szettben folytatta az irányítói szerepet a Kecskemét, akik villámrajtot vettek, és közé rámoltak öt pontot (8-3). Ki is kellett kérni az első időnket, mely közvetlenül utána ugyan egy pontot hozott a konyhára, de a két csapat közötti távolság ettől kezdve megint nőni kezdett (12-6). Ráadásul ennél az állásnál be is ragadtunk, és a játékunk is teljesen szétesett (19-6). Az még cél lehetett volna, hogy legalább a mínusz tízből valahogy kijöjjünk, de ez sem sikerült (25-12). A Kecskemét ezzel másodszor is, teljesen megérdemelten győzte le csapatunkat.

Kecskeméti RC – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (25-17, 25-14, 25-12)

Vezették: Ujházi Mónika és Varga András

Kecskeméti RC: Boldizsár Péter Andor, Gacs Dániel, Török Soma, Farkas Péter, Kecskeméti Bálint Olivér, Varga Péter, Török Zsombor (libero). Cserék: Balla Szabolcs, Mócza Máté, Dinnyés Dávid, Nagy Mihály Dániel, Bogdán Bence (libero), Vezetőedző: Deák Márk

DSE Röplabda Akadémia: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Vadász Krisztián. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző Engyel László

 

Vissza