news-hero
Felnőtt

Példamutatásból jeles!

A röplabda másodosztály Nyugati csoportjában a Gödöllő otthonában kétszettes hátrányból fordított és győzött a DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata.

Nehéz idegenbeli mérkőzést várt a DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapatára a másodosztályú bajnokság 14. fordulójában, akik ezúttal a Penta Gödöllő ellen léptek pályára idegenben. A fiaink dolgát az sem könnyítette, hogy számukra most van az iskoláikban a félévi hajtás, így mindenki a délelőtti kötelező iskolai feladata után szállt fel a buszra. Bartal Gergely tanítványait azonban ez nem zavarta, akik az első játszmában mindent beleadtak, ennek ellenére – igaz, szoros végjátékban – szenvedtek vereséget (28-26). A második felvonásban megpróbálták a fiúk visszavenni az elbukott szettet, de ez sajnos nem sikerült, mivel az utolsó labdamenetekben a hazaiak voltak a jobbak (25-22). A srácok azonban a hátrány miatt nem törtek meg, hanem ellenkezőleg, hatalmas erőre kaptak. A harmadik felvonásban parádés játékkal győzték le a hazaiakat 25-19-re, ezt követően pedig a negyedik szettet is meg tudták nyerni, mégpedig kiélezett végjátékban, amely igen példamutató teljesítmény (23-25)! Ezzel Bartal Gergely fiai egyenlítettek, és jöhetett az ötödik szett, melyben mindkét csapat kiválóan küzdött, de mivel mi akartuk jobban a győzelmet, ez sikerült is (12-15). A DSE Röplabda Akadémia összességében 3-2-re győzött, mely a csapat egyértelmű erejét bizonyítja!

Bartal Gergely vezetőedző: Nagyon jó mérkőzésen 2-0-ás hátrányból felállva a fiúk végre a sarkukra álltak és igazi férfiként játszva megnyerték a meccset! Az első két szettben rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, emellett a taktikát a figyelem hiány miatt nem tartottuk be. A 3. szettre mindenki felfogta végre, hogy mit kérek. Kevesebbet hibáztunk, volt a csapatnak hangja, de még mindig nem olyan, amiből energiát szabadítanának fel. Ami példamutató, hogy a lendületünk kitartott a 4. és 5.-ik szettre is. Végre újra láttam az elveszett csapatot, amelyért gratulálok a játékosoknak!

 

Penta Gödöllői RC – DSE Röplabda Akadémia NB II 2-3 (28-26, 25-22, 19-25, 23-25, 12-15)

Vezették: Varga András És Ujházi Mónika

Penta Gödöllői RC: Katona Ádám, Wirnhardt Bence, Kovács Dániel Martin, Máthé Barabássy Attila, Kocsis Gábor, Nagy Zsombor, Szabados Zsombor Dávid, Szabados István. Vezetőedző: Wirnhardt Oszkár

DSE Röplabda Akadémia NB II: Amdegha Ádám, Ambrus Bence, Bartal Gergely, Kecskeméti Bálint Olivér, Pukánszky Bálint, Dulcz Bende Levente, Quintz Tamás, Tamási Dávid Marcell, Lombos Gábor. Vezetőedző: Bartal Gergely

 

 

Vissza