news-hero
Felnőtt

Pokolit küzdöttünk

Dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB II. osztály, Kelet 9. – 12. helyért

Az OGYB U15 leánycsapatainak a 9. – 12. helyért történő helyosztója került megrendezésre 2022.05.22-én a nagymúltú budapesti Szent Benedek Gimnázium tornatermében, a Práter utcában.

A fordulóra a DSE csapatán kívül a Kispest SE, a Gödöllő és a Szegedi RSE csapatai érkeztek. A dunaújvárosi lányoknak nagyon nehéz dolguk volt, az ellenfeleket a szezon folyamán csak megszorítani tudták. Ezzel a tudattal vágtunk neki a napnak, azonban titkon reménykedve abban, hogy most máshogy lesz.

Az első mérkőzést 10:00 kezdték a dunaújvárosi lányok, kissé álmosan és megszeppenve. Sorra csinálta a Kispest a kidolgozott támadásaikat ellenünk, látszott rajtuk, hogy nyerni akarnak. Ennek megfelelően alakult az első és a második szett is. A harmadik játékrészben dunaújvárosi lányok összekapták magukat. A szett elejétől kezdve, jó nyitásokkal és még jobb védekezéssel kezdték az ellenfelet felőrölni. Ami sikerült is. Jött a negyedik szett. Az ellenfél úgy gondolta, hogy elég lesz egy picit magasabb fordulatszámra kapcsolni, az újvárosiak úgy sem bírják. Hát bírták! Mi az, hogy! A szett elején még vezetett a Kispest, azonban a DSE lányai hamar beérték és le is lépték az ellenfelüket. A Kispest edzője csak tajtékzani tudott a kispadon. Jöhetett az ötödik szett. Ekkor már több mint egy órája tartott a küzdelem. A csapatok fej-fej mellett haladtak, hol az egyik, hol a másik csapat ért el újabb pontot. Nagyon kiélezett küzdelmet láthatott, aki kilátogatott aznap a helyszínre. Mindkét oldal fáradt volt már, ma a Kispestnek jött ki egy picit jobban a lépés. 15:13 nyerte a végjátékot 93 perc tiszta játék után.

DSE – Kispest SE A 2:3

A dunaújvárosi lányok következő mérkőzése 14:00-kor kezdődött Szeged ellen, aki a Gödöllő – Szeged párharc vesztese volt. Szeged ellen sem tudtak még nyerni lányaink, főleg nem tétmeccsen. Nagyon sokat kivett a csapat minden tagjából az előző mérkőzés. Fáradtan, enerváltan kezdtünk azonban mindig volt valaki, aki ki tudta zökkenteni a csapatot ebből. Sorra csinálták a pontokat lányaink. Amire a szeged csak 1-1 ponttal tudott válaszolni. A szett végjátéka még hozott izgalmakat, de sikerült a lányoknak megfelelően befejezni az első szettet. A második szettet mintha nem is ugyanaz a két csapat játszotta volna. A Szeged megtáltosodott, a DSE leengedett. Látszott is az eredményen. 25:16-tal abszolválta a második szettet a Szeged gárdája. A harmadik szett a második fordítottja volt. 25:20-ra a DSE hozta. Újra lányainknál volt az előny. Kezdődött a negyedik játékrész. A terem sarkából zengett az ÚJVÁROS!, ÚJVÁROS! Fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szett végére a Szeged összpontosított jobban. Következett a mindent eldöntő ötödik szett. Ekkora már mindkét csapat az utolsó tartalékait próbálta előhalászni valahonnan az akarat legmélyéről. Hiszem közel száz perce voltak már a pályán. A DSE lányok megmutatták milyen fából faragták őket és meggyőző játékkal és még nagyobb akarattal 15:7-re hozták a mindent eldöntő szettet, megnyerve a mérkőzést, pár perc híján két órás küzdelemben.

DSE – Szeged RSE 3:2

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát: Nagyon készültünk erre a napra, már biztosan tudtuk, hogy a másod osztályban bent maradunk, azonban nem mindegy hogyan zárjuk az szezont. Sokat gyakoroltuk az ellenfél támadásainak a védekezését. Mikor, honnan, milyen pozícóba kell menni, ki veszi át kinek a helyét a támadások bizonyos szituációiban. Ez ebben a korosztályban még túl sok információ. Azonban a lányaim szépen teljesítettek edzéseken. Bizakodó voltam a hétvégével kapcsolatban. Erre a pokoli küzdelemre azonban magam sem számítottam. Ebben a korosztályban, főleg a lányoknál, nem jellemző az öt szettes mérkőzés, főleg nem egymás után kettő. Az ilyen mérkőzéseknél már csak az számít, hogy melyik csapat tud egy kis plusz erőt meríteni valahonnan, valamiből a szettek végjátékaiban. Látszott lányainkon, hogy már csak a szívük, az akaratuk vitte őket előre. Ez férfi munka volt, ahogy mondanák a régi öregek. Úgy vélem ma beérett a sok munka, 2 olyan csapatot is sikerült magunk mögé utasítani a szezon végére, akik nagy múltúak. A szezon végére a nagyon szép 10. helyet csíptük el, úgy hogy tavaly egy osztállyal lejjebb játszottunk. Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatom minden tagjára, ha ki kell emelnem valakit, akkor én mindenkit kiemelnék nagybetűvel. A lelküket is kidolgozták. Mindenki játék lehetőséghez jutott. Akik kevesebbet játszottak azok torkuk szakadtából bíztatták társaikat a pályán.

Gratulálok csajok, le a kalappal!

Csapattagok: CSERI BRIGITTA, MÁHL DORINA, SZALAI LILI, TÓTH HAJNALKA, TAKÁCS NIKOLETT, DEÁK NÓRA, BAKOS KRISZTINA, SOMOGYI VIVIEN, BALI LILLA.

Vissza