news-hero
Felnőtt

Presztízsmeccs lesz a vasárnapi!

A Dunaferr SE NBI-es csapata vasárnap 16.30-kor idegenben, a Sümeg otthonában lép pályára.

Remek győzelmet aratott a legutóbbi NBI-es Liga alapszakasz mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata, hiszen sima 3-0-val húzta be a Szeged elleni derbit.

A vasárnapi, Sümeg elleni meccsről azonban nem lehet előre azt megmondani, hogy ez ilyen arányban dőlhet-e el bármelyik fél javára, hiszen a 16.30-kor kezdődő párharc sokkal kiélezetteb csatát hozhat majd. A két együttes múltját tekintve ez a derbi igazi presztízsnek mondható, mely miatt a csapatok kettőzött erővel teszik majd bele erejüket az összecsapásba. Ami miatt ráadásul megjósolhatatlan az esélyesebb kiléte az az, hogy a fiúk az idei kiírásban még nem találkozhattak, hiszen míg a mieink az NBI „B”, addig a sümegiek az „A” csoportból kerültek a liga jelenlegi sorozatába. Az azonban érdekes, hogy mindkét gárda akkor a negyedik helyen végzett, vagyis ez alapján az erőviszonyok szinte azonosak.

A Liga alapszakaszában egyenlőre a Dunaferr áll jobban, három meccsből hét ponttal a második helyen, míg a Sümeg két meccset játszva három ponttal a negyedik. A vasárnapi ütközetben a felkészültség mellett az is döntő lehet, hogy melyik fél hibázik majd kevesebbet, illetve hogy az influenzás időszakban melyik csapatban lesz a több egészséges, harcba vethető játékos. A meccs pikantériáját fokozza, hogy a vendéglátók soraikban tudják a tavaly még a Dunaferrben játszó Matyiák Árpádot és Sárközi Kálmánt, akik bizonyára duplán szeretnének bizonyítani jelenlegi csapatukban volt csapatuk ellen.

 

 

Vissza